Her får du en opskrift på pekingpandekager med and, der er glaseret med hoisin og honning. Virkelig lækker aftensmad, som alle vil elske.
Pekingpandekager med and er måske en smule tidskrævende at lave, men retten er hele tiden værd.
Retten består af dobbelte pandekager, der også laves på en lidt speciel måde, og så den lækre og ovnstegte and, der er andebryst glaseret med hoisin sauce og honning.
Se også: Pandekager - opskrift på gammeldags pandekagedej
Der er tale om lækre madpandekager og opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på pekingpandekager
Pekingpandekager med hoisin-/honning glaseret and
Ingredienser
Pandekager
- 6 deciliter hvedemel
- 1 teske salt
- 1 spiseskefulde sukker
- 2½ deciliter vand - kogende
Til pensling
- sesamolie
- olie - til stegning, IKKE sesamolie!!!
Hoisin-/honningglaseret and
- 2 stykker andebryst
- 1 glas hoisin sauce
- 1 spiseskefuld honning - flydende
- 1 agurk
- 8 forårsløg
Sådan gør du
Pekingpandekager
- Mel, salt og sukker blandes i en skål. Hæld kogende vand over og rør det hurtigt sammen til en dej. Jeg fordelte væden så godt jeg kunne og miksede det sammen med en træske. Det er ret sejt - men tilsæt IKKE mere væske - det samles når det æltes
- Når det er tilpas afkølet, hældes massen ud på et melet bord og æltes godt med hænderne. Den skal blive smidig. Lad dejen hvile i 30 minutter.
- Dejen deles i små portioner á ca. 15 g. og rulles ud så tyndt som overhovedet muligt.
- Læg pandekagerne sammen 2 og 2, den side som vender indad, pensles med sesamolie. Varm en stegepande op med lidt olie på (det skal IKKE være sesamolie), jeg brugte rapsolie, og steg pandekagerne et par minutter på hver side. De er færdige når de vil "puffe" op.
- Pandekagerne lægges på en tallerken som dækkes med folie og varmes forsigtigt i mikroovn eller almindelig ovn inden de serveres.
And
- Snit fedtsiden på andebrysterne og krydr med salt og friskkværnet peber på begge sider. Steg med fedtsiden nedad først, så behøves ikke yderligere fedtstof. Når fedtet er sprødt og brunt vendes de og brunes på den anden side.
- Bland 1 spsk. hoisin sauce med 1 spsk. flydende honning og pensl det på andebrysterne på begge sider.
- Læg i et ovnfast fad (evt. på bagepapir) og bages færdig i ovnen ved 200 grader i 30 minutter - lad dem derefter trække i 10 minutter Kortere tid i ovnen hvis andekødet ønskes rosa.
- Skær dem i tynde skiver og derefter skiverne i strimler (jeg fjernede fedtet - men det er op til Jer selv).
- Flæk agurken på langs, fjern kernerne med en teske og skær dem derefter i stave.
- Skær forårsløg i julienne - eller brug porrer.
- Smør lidt hoisin sauce på en pandekage, læg derefter få stykker and, agurk og forårsløg/porre, rul sammen og nyd!!
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
De færdige pekingpandekager med and serveres straks som en hovedret.
Du kan eventuelt servere en lækker salat til.
Del dine ideer og tanker med os andre her: