• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Dessert › Kærnemælkspandekager

Kærnemælkspandekager

billederesultat for pandekager med kærnemælk kærnemælkspandekager
4.8 fra 50 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
260
SHARES
FacebookMessenger260PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 27. april 2024 - Udgivet: 9. oktober 2020

Min opskrift på de bedste pandekager med kærnemælk. Kærnemælkspandekager er knap så søde som de alm. pandekager, og bruges bla. som dessert.

Pandekager med kærnemælk er en smule anderledes i smagen end de traditionelle søde pandekager, men bare rolig: De er stadig som du gerne vil have en pandekage.

Kærnemælken tager bare lige det mest søde af smagen, og det giver altså de lækreste kærnemælkspandekager.

Se også mine opskrifter på:

  • Gammelsdags pandekager
  • Pandekager med øl
  • Sprøde vafler
  • Æbleskiver

Opskrift på nemme kærnemælkspandekager

Opskriften giver cirka 12 stk., men selvfølgelig afhængig af hvor store du bager dem.

billederesultat for pandekager med kærnemælk kærnemælkspandekager
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Kærnemælkspandekager

4.84 fra 50 stemmer
Min opskrift på de bedste pandekager med kærnemælk. Kærnemælkspandekager er knap så søde som de alm. pandekager, og bruges bla. som dessert.
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
På køl (mindst) 30 minutter min
Samlet tid 50 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Kalorier: 387
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 250 g hvedemel
  • 4 æg
  • 500 g kærnemælk
  • 5 g vaniljesukker
  • Lidt kardemomme
  • 15 g sukker
  • 1 nip salt

Fremgangsmåde
 

  1. Hvedemel vejes af i en skål, hvorefter æggene slås ud i melet og det røres sammen.
  2. Pisk derefter kærnemælken gradvist i, og pandekagedejen kan laves i hånden med et piskeris eller med en elpisker.
  3. Pisk også lidt vaniljesukker, en smule kardemomme, sukker og et mip salt i.
  4. Nu skal dejen til dine pandekager med kærnemælk på køl. Stil den gerne i køleskabet i en time, men i hvert fald i mindst 30 minutter. Så er kærnemælkspandekagerne nemmere at bage uden de går i stykker.
  5. Varm en pande op ved en god varme og smelt en lille klat smør på panden.
  6. Kom dej på panden og ryst panden rundt så pandekagedejen flyder tyndt ud på hele panden. Pandekager med kærnemælk er bedst når de er tynde.
  7. Bag videre på samme måde med resten af dejen, og læg efterhånden alle kærnemælkspandekagerne i en stak. Sigt gerne lidt flormelis mellem hvert lag.

Næringsindhold

Kalorier: 387kcalKulhydrater: 59gProtein: 16gFedt: 9gMættet fedt: 4gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 3gTransfedt: 0.02gKolesterol: 177mgNatrium: 205mgKalium: 296mgKostfibre: 2gSukker: 11gVitamin A: 444IUCalcium: 178mgJern: 4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

De lækre pandekager med kærnemælk serveres straks med ønsket fyld.

Eventuelt sukker, hindbærmarmelade eller is.

Nydes som en lækker dessert, eller bare når du har lyst til en lækker kærnemælkspandekage.

Kærnemælk i pandekager?

Men hvorfor skal der overhovedet kærnemælk i pandekager?

Årsagen til du skal bruge kærnemælk i din pandekagedej er, at det giver et godt og syrligt modspil til de søde pandekager.

Ikke fordi det er en helt anden smag, men kærnemælken passer bare perfekt til den normalt søde pandekagedej.

Kærnemælk er i øvrigt et restprodukt fra fremstillingen af smør, og den er vandet i konsistensen men altså perfekt til en pandekagedej.

Kærnemælk hedder i øvrigt buttermilk på engelsk, så ved du det.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Mads

    april 02, 2023 at 7:29 am

    Væske opgivet i gram...

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      april 02, 2023 at 7:39 am

      Hej Mads
      Yes - så er det super nemt og præcist at veje af når du alligevel bruger vægten til hvedemel 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Sarah

    marts 29, 2023 at 4:20 pm

    Gode pandekager, men de blev så klumpet af at piske æg og mel sammen først. Jeg blev nøsaget til at si min dej.

    Svar
  3. Mathias

    december 10, 2022 at 9:28 am

    At blande mel og æg til at starte med er en skrækkelig ide.

    Svar
  4. H.Laursen

    august 06, 2021 at 5:32 pm

    De bliver ikke mindre søde , men man tilføjer syrlighed. Opskrifter ne her bærer ofte præg af manglende kundskaber, og det er ikke verdens bedste som du ofte antyder.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens madplan uge 29

Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen

Billede af pighvarsalat.

Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk

Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.

Stegt fennikel med ærter og grønne asparges

Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.

Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.

Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs

Forsiden lige nu

billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
tex mex kylling
Tex Mex kylling→ Se opskriften
Billede med brunchæg i ovn
Brunchæg i ovn - ovnbagt æg i skål eller form→ Se opskriften
Billede af pighvarsalat.
Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk→ Se opskriften
billede med rabarbermuffins
Rabarbermuffins: 12 luftige muffins med rabarber→ Se opskriften
Ugens madplan uge 29
Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen→ Se opskriften
billederesultat for svinemørbrad med honning og soja
Svinemørbrad med honning→ Se opskriften
Salat med kogte kartofler
Salat med kogte kartofler, asparges og radiser→ Se opskriften
billede med spinatsalat
Spinatsalat med babyspinat, tomater og rødløg→ Se opskriften
Pandekageroulade
Pandekageroulade med jordbær→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required