Pandekager med øl giver dig mere sprøde pandekager, og her får du den nemme opskrift. Anvend gerne en pilsner eller hvidtøl, men de smager ikke af øl.
Hvis ikke du har prøvet at bage pandekager med øl før, så har du chancen nu.
Og du skal ikke være nervøs for smagen af øl, for de smager altså slet ikke af øl.
Ølpandekager uden alkohol
I forhold til alkohol, så fordamper alkoholen under bagningen - og ellers kan du jo lave dem af alkoholfri øl.
Anvender du almindelig øl, så synes jeg en hvidtøl eller lys pilsner (eventuelt en hvedeøl) passer bedst til. Op mod jul er en nisseøl fantastisk i pandekagedejen til ølpandekager.
Opskriften giver cirka 16 ølpandekager, afhængig af hvor store du laver dem.
Opskrift på pandekager med øl
Ingredienser
- 3 æg
- 250 gram hvedemel
- Lidt salt
- 20 gram sukker
- 400 gram mælk
- 40 smør smeltet
- 100 gram øl svarende til 1 deciliter
- Lidt kardemomme kan udelades
Sådan gør du
- Æg kommes i en skål og hvedemelet piskes i så godt du kan. Kom også en smule salt ved sammen med sukker.
- Pisk derefter gradvist mælk i, og på denne måde undgår du nemt klumper i dine pandekager med øl.
- Pisk også forsigtigt smeltet smør og øl i pandekagedejen, og du kan også sagtens komme lidt kardemomme i.
- Stil pandekagedejen i køleskabet i mindst 30 minutter, så dejen når at sætte sig. Så er det nemmere at bage ølpandekagerne uden de går i stykker.
- Varm en pande op og kom en lille klat smør. Kom lidt dej på og ryst panden forsigtigt rundt, så dejen deles ud i et meget tyndt lag, der dækker hele panden.
- Bag pandekagen indtil den får lidt farve på den ene side, vend og bag færdig. Fortsæt på samme måde indtil du har brugt al pandekagedej.
Næringsindhold
Fyld i ølpandekager
De færdigbagte pandekager med øl anvendes som de klassiske pandekager. Der er ikke nogen forskel, udover at ølpandekagerne er sprøde og bagt med øl.
Derfor kan du putte fyld i pandekagerne som du synes. Her kan bruges alt det du godt kan lide, herunder is eller syltetøj, men du kan også fylde dem med spinat, kylling, laks og mange andre gode sager.
Afhængig af om du bruger de lækre ølpandekager til hovedret eller dessert.
Se også mine opskrifter på:
Ingen klumper … Smed det hele på nær smør op i skålen og så piskede jeg løs. Derefter smør og piske mere løs …