Pandekager med øl giver dig mere sprøde pandekager, og her får du den nemme opskrift. Anvend gerne en pilsner eller hvidtøl, men de smager ikke af øl.
Hvis ikke du har prøvet at bage pandekager med øl før, så har du chancen nu.
Og du skal ikke være nervøs for smagen af øl, for de smager altså slet ikke af øl.
Ølpandekager uden alkohol
I forhold til alkohol, så fordamper alkoholen under bagningen - og ellers kan du jo lave dem af alkoholfri øl.
Anvender du almindelig øl, så synes jeg en hvidtøl eller lys pilsner (eventuelt en hvedeøl) passer bedst til. Op mod jul er en nisseøl fantastisk i pandekagedejen til ølpandekager. Personlit foretrækker jeg ølpandekagerne lavet af hvidtøl.
Opskriften giver cirka 15 ølpandekager, afhængig af hvor store du laver dem.
Bemærk: Opskriften er opdateret i forhold til den tidligere version. Der er derfor tale om en ny opskrift, som du skal glæde dig til at prøve.
Opskrift på pandekager med øl
Pandekager med øl
Ingredienser
- 30 gram sukker
- 200 gram hvedemel
- 0,5 teske salt
- 1 teske kardemomme - strøget teske, kan udelades
- 300 gram mælk
- 300 gram hvidtøl - svarende til 3 dl.
- 4 æg
- 1 citron - lidt revet citronskal
- 25 gram smør - til stegning
Sådan gør du
- Til pandekager med øl starter du med, at komme sukker i en skål sammen med hvedemel, salt og kardemomme. Bland det godt sammen.
- Pisk derefter gradvist mælk i, og på denne måde undgår du nemt klumper i pandekagedejen.
- Pisk så hvidtøl i, derefter æggene et ad gangen. Til sidst vendes lidt revet citronskal i pandekagedejen.
- Stil pandekagedejen i køleskabet i mindst 30 minutter, så dejen når at sætte sig. Så er det nemmere at bage ølpandekagerne uden de går i stykker.
- Varm en pande op og kom lidt smør på. Kom lidt dej på og ryst panden forsigtigt rundt, så dejen deles ud i et meget tyndt lag, der dækker hele panden.
- Bag ølpandekagen indtil den får lidt farve på den ene side, vend og bag færdig. Fortsæt på samme måde indtil du har brugt al pandekagedej.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Fyld i ølpandekager
De færdigbagte pandekager med øl anvendes som de klassiske pandekager. Der er ikke nogen forskel, udover at ølpandekagerne er sprøde og bagt med øl.
Derfor kan du putte fyld i pandekagerne som du synes. Her kan bruges alt det du godt kan lide, herunder is eller syltetøj, men du kan også fylde dem med spinat, kylling, laks og mange andre gode sager.
Afhængig af om du bruger de lækre ølpandekager til hovedret eller dessert.
Se også mine opskrifter på:
Preben Rasmussen
Jeg har flere gange lavet Holgers øl pandekager, gerne 100-150 pr gang dagen før ( til mange mennesker) pga.af tid på dagen, stillet dem i køleskab, dagen efter varmet dem op i ovnen, lagt på bagepapir i trekanter, og altid fået ros for resultatet.
Dejen har naturligvis trukket i køleskabet
Sophia
Bedste pandekageopskrift EVER!
Tak, Tak, Tak!
Holger Rørby Madsen
Mange tak, Sophia - dejligt at høre 🙂
Alt det bedste - og godt nytår
Holger
Mille
Hej, rigtig god opskrift! De bliver virkelig sprøde og gode😀 Kan man lave dejen om aftenen og så lade den stå i køleskabet til morgenen efter?
Weinreich
Ingen klumper … Smed det hele på nær smør op i skålen og så piskede jeg løs. Derefter smør og piske mere løs …
Dina
Jeg elsker alle dine opskrifter, men den her kan jeg SIMPELTHEN ikke få hen😅
Jeg klokker i det hver gang med de klumper. Mel og æg kravler op af piskerisene og jeg har dej ud over det hele, til glæde for børnene, men ikke så meget for mig😂
Nu har jeg prøvet den 4 gange, og det går galt hver gang. Jeg må have dejen igennem en si, - igen😂
Tak for ellers mange dejlige opskrifter.
Holger Rørby Madsen
Hej Dina
Du skal ikke drikke for meget øl inden du går i gang 😀
Nå, spøg til side - jeg tror lige jeg prøver opskriften igen, for det dur ikke med klumper i dejen. Jeg følger op på den.
Alt det bedste - og tusind tak for de søde ord 🙂
Holger
Dina Boisen
Hahah jeg har simpelthen prøvet den opskrift så mange gange, fordi jeg har tænkt det MÅ være mig der er noget galt med. Men der kommer klumper hver gang. Så nu har jeg opgivet;-( Men jeg glæder mig til at høre opdateringen:-)
De bedste hilsner, Dina.
P.s. Jeg var ikke fuld HVER gang jeg lavede dem😂
Ninna
Hej Holger
Jeg venter også spændt på en opfølgning på denne opskrift...
Har troligt fulgt den en del gange, men det bliver bare fuld af klumper.
At blande mel og æg sammen først - og så derefter blande mælk i, det er helt væk... Det er, i mit køkken, opskriften på masser af klumper i dejen.
-Sidst var det fuldstændig umuligt, at få rørt mel-æg-klumben ud i mælken...og melet begyndte at udvikle stivelsen pga alt den røren og bearbejdning, og dejen blev helt strenget/trevlet
Jeg gar konsulteret min faster, søster og 'Fru Jensen's kogebog ', og de to første stirrede måbende på mig, da jeg fremlagde din opskrift (de har aldrig problemer med klumper i pandekagerne), og samstemmede med 'Fru Jensen', der siger, at man blander æg og mælk, og derefter gradvist rører melet i.
Jeg forstår ikke, at andre kommentatorere her har formået, at få pandekager ud af det her, endnu mindre uklumpede pandekager.
Jeg er ærgerlig over, jeg har brugt så meget tid på din opskrift, og tænkt, 'det er nok bare mig', som andre i trpden her også beskriver.
Venlig hilsen Ninna