Min bedste opskrift på spinatpandekager med kylling. Lækre og sunde madpandekager med spinat, og fyldet er bla. kylling og avocado.
Spinatpandekager er ikke kun nemme at lave, de er også flotte at stille på bordet. Her har jeg lavet spinatpandekager med kylling og avocado, og de smager altså fremragende.
Samtidig er opskriften virkelig nem, da den grønne pandekagedej blot blendes sammen, og derefter er klar til brug. Nemmere bliver det ikke. Husk endelig også at servere frisk spinat til. Det her er pandekager som Skipper Skræk elsker dem.
Og de flotte grønne pandekager vækker altid glæde hos både store og små, og så er de jo altså rimelig sunde.
Se også mine opskrifter på:
Opskrift på spinatpandekager
Opskriften er beregnet som hovedmåltid til fire personer. Men de kan også bruges til frokost, som mellemmåltid eller til en god madpakke.
Faktisk bør du lave rigeligt, så du er sikker på der er nok til madpakken dage efter. For spinatpandekagerne smager også godt når de er kolde. Se også video med fremgangsmåde.
Spinatpandekager
Ingredienser
Pandekagedej
- 350 gram mælk
- 175 gram hvedemel
- 1 teske salt - lille
- 3 æg
- 2 spiseskefulde olie - gerne en smagsneutral
- 100 gram spinat - frisk
- smør - til stegning
Ovnbagt kylling
- 4 kyllingebryst filet
- olivenolie
- salt og friskkværnet peber
- paprika
Fyld
- 2 avocado
- 250 gram tomater - små
- 100 gram spinat
Sådan gør du
- Det nemmeste er at lave dejen til dine spinatpandekager i en blender. Så find den frem.
- Vej 350 gram mælk af sammen med 175 gram hvedemel og kom det i blenderen.
- Tilsæt så 1 teske salt, 3 æg, 2 spiseskefulde olie og 100 gram spinat, hvorefter pandekagedejen blendes grundigt, så den er jævn og flot grøn. Lad den lige stå og hvile fem minutter.
- 4 kyllingebryst filet får lige et par små snit på oversiden, hvorefter de lægges i et ildfast fad. Dryp dem godt med olivenolie, og krydr med salt og friskkværnet peber og paprika. Bages cirka 20 minutter ved 200 grader varmluft. Stegetiden afhænger af størrelsen på kyllingefileterne, så måske skal de have et par minutter mindre. Her har jeg anvendt kylling fra De 5 Gårde, og det passede fint med 20 minutter. Læg dem til side.
- Varm en pande op og kom en klat smør på. Spinatpandekager kan også bages med olie, men jeg synes smør giver dem en bedre smag.
- Kom dej på panden, og bag spinatpandekagen cirka et minut på hver side og læg til side på en tallerken. Fortsæt på samme måde med de øvrige pandekager. Du skal lave otte styk af denne opskrift. Husk at vippe panden rundt når dejen er kommet på så dejen flyder mere ud og pandekagerne ikke bliver for tykke.
- Skræl 2 avocado og snit dem i tynde skiver. 250 gram tomater (små) skæres i kvarte. Kyllingebryst fileterne skæres i tynde skiver. Anrettes sammen med 100 gram spinat.
Få tilsendt opskriften på mail
Fryseegnet?
Næringsindhold
Video
Tips
Servér spinatpandekager med kylling, avocado og øvrigt fyld.
De kan spises, som de er, eller du kan servere en hjemmelavet aioli til. Søg opskriften frem i søgefeltet øverst på siden.
Sunde spinatpandekager
Netop på grund af spinaten er disse pandekager selvfølgelig noget mere sunde end de traditionelle pandekager.
Spinat indeholder jo store mængder vitaminer og mineraler, men derudover tilfører den også en dejlig smag til spinatpandekagerne.
Samtidig er de nemme at lave, fordi dejen blot kommes i en blender.Nemmere bliver det altså ikke, og du kan sagtens bruge dem som et måltid til aftensmaden.
Vegetariske spinatpandekager
Opskriften her er lavet med kylling, og det smager altså super godt.
Men du kan sagtens lave dem vegetarisk, altså helt uden kød.
Her skæres 250 gram champignon i skiver og steges på panden.
Tilsæt et finthakket løg og steg videre et minut mere.
Så tilsættes 150 gram spinat, der lige falder sammen - inden du kommer 200 ricotta ost i. Smag til med salt og peber.
Derefter kan det vegetariske fyld kommes på spinatpandekagerne. Det smager godt.
Med havregryn
Du kan også lave spinatpandekagerne med havregryn, hvor det jo så er en mere fuldkornsagtig opskrift.
Her tilsætter du blot 75 gram grovvalsede havregryn til opskriften. Skær mængden af mel ned til 150 gram.
Derefter blendes den grønne dej som anvist længere oppe. Vær opmærksom på, at du måske også skal komme lidt mælk i, så konsistensen bliver perfekt til de sunde pandekager med havregryn.
Med fuldkornsmel
Vil du lave en endnu sundere omgang pandekager med spinat, kan du udskifte noget af melet med fuldkornsmel.
Prøv at tilsætte 50 gram fuldkornsmel sammen med 125 gram hvedemel, og så skal der også en smule mere mælk i når du blender dejen.
Fuldkornsmelet er med til at gøre pandekagerne endnu mere sunde. Men prøv dig frem med fuldkornsmelet, næste gang kan du så måske komme lidt mere af det i dejen.
Med dadler
Et andet tip er at komme lidt dadler i dejen til spinatpandekagerne.
Overdriv ikke, men start med en 5-6 almindelige dadler.
Husk dog at pille en eventuelle sten ud af dadlerne inden de kommes i blenderen.
Dadlerne giver en dejlig smag til de grønne pandekager.
Shrek pandekager med kødsovs
En skøn og populær børneret er Shrek pandekager med kødsovs. Altså spinatkandekagerne med en mild kødsovs til.
Du laver pandekagerne som i opskriften længere oppe, og så koger du nemt denne kødsovs.
400 gram hakket oksekød brunes godt af i en gryde med lidt olie.
Svits så et finthakket løg og et par pressede hvidløg fed med.
En peberfrugt skæres i små tern og kommes ved sammen med en dåse tomater og fire spiseskefulde tomatpasta.
Skyl også dåsen af med lidt vand og kom det ved. Tilsæt ligeledes en bouillonterning og lidt finthakket timian. Kog op, og lad det simre i 15 minutter.
Smages til med salt og peber, og husk at kødsovsen ikke må være for tynd, da den skal serveres inden i de grønne pandekager (deraf navnet Shrek pandekager).
Denne opskrift er et godt eksempel på nem aftensmad på Madens Verden.
Jolanda
Hej Holger.
Når man skal blende spinaten til pandekagerne, er det så muligt at bruge spinat fra frost, hvis vandet presses fra.
Godt nytår.
Holger Rørby Madsen
Hej Jolanda
Ja, det bør du sagtens kunne, men pres vandet godt fra 🙂
Alt det bedste
Holger
Margit Gjerlufsen
Er det cremefraiche du har med i fyldet til spinatpandekagerne
Tina
Prøvet denne opskrift for første gang. Giver virkelig lækre vafler.