Nem opskrift på brunchpandekager, der passer perfekt til såvel morgenmad som en god brunch. Brunchpandekagerne bages med bagepulver.
Brunchpandekager er nemme at lave, og her er dejen tilsat lidt bagepulver, der gør dem lidt ekstra fyldige.
Brunchpandekagerne er et sikkert hit til såvel morgenmad som en god brunch, og de kan jo nydes med friske bær, lidt syltetøj eller andet godt.
Se også de lækre opskrifter på:
- Pandekager - opskrift på gammeldags pandekagedej
- Amerikanske pandekager med sirup og blåbær
- Bananpandekager med havregryn og banan
- Majspandekager med fyld eller topping
- Pandekager med øl - nemme og lækre ølpandekager
Opskrift på luftige brunchpandekager
Du får 10 stk. ud af denne opskrift, hvilket selvfølgelig afhænger af hvor store du bager dem. Men lav dem så tynde som muligt, så er de nemlig bedst.
Brunchpandekager med bagepulver
Ingredienser
- 175 gram hvedemel
- 4 deciliter mælk
- 3 æg
- 2 teske vaniljesukker
- 2 teske sukker
- 1 teske bagepulver
- 0,5 teske kardemomme - eller lidt mere
- 1 spiseskefuld citronsaft
- Lidt salt
Sådan gør du
- Til brunchpandekager starter man med, at komme hvedemel i en skål, og derefter piskes mælken gradvist sammen med melet. På den måde undgår du klumper i den pandekagedej.
- Pisk derefter tre æg ind i dejen - et ad gangen.
- Derefter piskes sukker, kardemomme, vaniljesukker, bagepulver og citronsaft i, og du kommer også et lille nip salt i.
- Stil nu pandekagen på køl i mindst en halv time.
- Varm en pande op, og kom en lille klat smør på.
- Bag nu pandekagerne cirka et minut på hver side, så de bliver let gyldne og sprøde.
- Du afgør selvfølgelig selv hvor store pandekagerne skal være, men opskriften her giver cirka 10 brunchpandekager, der fylder hele panden.
Få tilsendt opskriften på mail
Fryseegnet?
Næringsindhold
Tips
Husk aldrig at bage for tykke brunchpandekager - de skal være så tynde som muligt.
Du kan holde brunchpandekagerne varme ved, at lægge dem i et ildfast, og stille dem i ovnen ved 50-60 grader.
Del dine ideer og tanker med os andre her: