Her er den bedste opskrift på kartoffel og broccoli mos, og den er virkelig lækker. Mosen er samtidig flot på grund af den grønne farve.
Kartoffel og broccoli mos er lækkert tilbehør til blandt andet stegt kylling og kalkun, og så har mosen jo en vidunderlig farve.
Mosen laves selvfølgelig med lidt smør og mælk.
Opskriften er beregnet som tilbehør til fire personer.
Se også min opskrift på broccolisalat.
Ingredienser til kartoffel og broccoli mos
600 gram kartofler til mos
1 broccoli
50 gram smør (eller mere, hvis du er i humør til det)
1 deciliter mælk
Salt og hvid peber
Fremgangsmåde
- Kartoflerne skrælles og skæres i små tern, som koges i usaltet vand i 10 minutter.
- Broccolien skylles og deles i små stykker (du kan sagtens bruge stokken i små tern), og kommes i, hvorefter det hele koger yderligere ti minutter.
- Så den samlede kogetid er altså 20 minutter.
- Hæld vandet fra, og lad det lige dampe af.
- Tilsæt smør i skiver, og mos det ind i kartoffel og broccoli mosen. Jeg plejer bare at bruge mit gode piskeris til opgaven, men en kartoffelmoser er selvfølgelig også perfekt til formålet.
- Kom så lidt mælk ved indtil du har den rette konsistens.
- Smag mosen til med salt og hvid peber, og server straks.
Se også opskriften på en gammeldags kartoffelmos.
Del dine ideer og tanker med os andre her: