Majsstivelse

Hvor meget majsstivelse skal man bruge til jævning i sovs eller suppe? Her er opskrifter og en hurtig oversigt, så du bruger den rigtige mængde.
Jeg bruger selv meget ofte majsstivelse til jævning af sovs, suppe og frugtgrød som eks. jordbærgrød), men en del brugere har spurgt hvor meget majsstivelse man egentlig skal bruge til jævningen?
Så derfor denne korte oversigt, så du altid ender med et godt resultat (og den rette jævning).
Mængden her er Maizena majsstivelse, som du udrører i en smule koldt vand, så det ikke klumper. Hvilket det så heller aldrig gør.
Se også: Kartoffelmel - hvornår skal vi bruge det?
Sovs
Til to deciliter sovs skal du bruge en spiseskefuld Maizena, der som sagt udrøres i lidt vand.
Suppe
Til en liter suppe bruger du tre spiseskefulde majsstivelse, der også udrøres i en smule koldt vand.
Kagecreme
Kagecreme jævnes med to spiseskefulde Maizena til to deciliter creme.
Stuvning
Stuvninger, eksempelvis stuvet hvidkål, er glimrende at jævne med majsstivelse. Brug her en spiseskefulde Maizena til hver deciliter væske.
Målene på majsstivelsen er i øvrigt:
1 teskefulde majsstivelse vejer 3 gram
1 spiseskefuld majsstivelse vejer8 gram
1 deciliter majsstivelse vejer 55 gram
Sådan bruger du majsstivelse
Udrør altid majsstivelsen i lidt kold væske, enten vand eller mælk.
Hæld derefter den udrørte majsstivelse i den varme væske, og jævn indtil du har den rette konsistens.
Lad det koge et par minutter.
Note: Selve majsstivelsen er glutenfri og laktosefri, og er derfor god til allergikere.
Opskrifter med majsstivelse
Majsstivelsen anvendes i virkelig mange retter, og her får du lige nogle stykker af dem: