Du skal prøve mormors madgryde med koteletter i tern og cocktailpølser. En nem og hurtig opskrift, og madgryden er uden smør og fløde.
Mormors madgryde er en både nem og hurtig gryderet, laves med koteletter i tern og cocktailpølser.
Madgryden er perfekt hverdagsmad, og her får du en ret, der hverken tager lang tid at lave - eller er besværlig at tilberede. Du kan faktisk lave retten på omkring 30 minutter.
Se også: Klassisk mørbradgryde
Jeg beregner ca. 500 gram svinekoteletter til denne portion, og det svarer til ca. 4 koteletter.
Madgryden er uden hverken smør eller fløde, men i stedet er sovsen lavet af mælk og krydderier, og den jævnes med lidt majsstivelse. Husk også den engelske sauce.
Opskriften er beregnet til fire personer, og du kan roligt glæde dig til madgryden, for den smager himmelsk godt.
Opskrift på mormors madgryde
Få tilsendt opskriften på mail
Ingredienser
- 500 gram koteletter - skåret i tern på ca. 2 x 2 cm.
- 2 spiseskefulde olivenolie
- salt og friskkværnet peber
- 250 gram champignon - i kvarte
- 1 stort løg - hakkes groft
- 1 rød peberfrugt - skåret i mindre tern
- 1 teskefuld karry
- 5 deciliter mælk
- 1 terning svinebouillon - eller anden bouillon
- 2 teskefulde timian - tørret
- 1 teskefuld paprika
- 2 spiseskefulde engelsk sauce
- 2 spiseskefulde majsstivelse - udrørt i en smule mælk
- 200 gram cocktailpølser
- 300 gram ris - koges som anvist
Sådan gør du
- Til mormors madgryde starter du med, at gøre ingredienserne klar som beskrevet.
- Find en god stegegryde frem, som varmes op ved en god varme. Kom 2 spiseskefulde olivenolie i gryden, og brun 500 gram koteletter i tern grundigt, så kødet får noget stegeskorpe. Krydres med salt og friskkværnet peber og lægges til side.
- Steg så 250 gram champignon og 1 stort løg i lidt mere olie, så løgene bliver bløde, og kom 1 rød peberfrugt ved sammen med 1 teskefuld karry. Lad det svitse af. Kom så kødet tilbage i gryden.
- Tilsæt 5 deciliter mælk sammen med 1 terning svinebouillon, 2 teskefulde timian, 1 teskefuld paprika og 2 spiseskefulde engelsk sauce.
- Lad det simre under låg mens du koger ris og andet tilbehør. Grønne bønner eller ærter passer godt til retten.
- Fjern låget fra gryden og jævn retten i din madgryde med 2 spiseskefulde majsstivelse udrørt i en smule koldt vand. Ønskes mere sovs, kan der tilsætte mere mælk.
- Til sidst varmes 200 gram cocktailpølser med, så de netop bliver gennemvarme. Smag madgryden til med salt og friskkværnet peber og server med 300 gram ris, der koges som anvist på pakken.
Kan det fryses?
Næringsindhold
Tips
Mormors madgryde serveres straks sammen med de kogte ris og grønne bønner.
Madgryden kan også serveres med en fløjsblød kartoffelmos, hvis man mere er til det.
Se også: Spidskålsgryde - lækker gryderet med spidskål
Eivind G. Andersen
Er bare lækker og hurtig at lave
Holger Rørby Madsen
Hej Eivind
Tak for det - det er jeg glad for at høre. Det er også en dejlig gryderet.
Alt det bedste
Holger
Casper D.
Har lige lavet Mormors gryde, sparede ikke på krydderierne og serverede Kartoffelmos til.. Mums det var godt, Har fået besked på at retten fremover indgår regelmæssigt i madplanen 5 ud af 5 fra alle her
Birgit engmann
Kan godt forstå.at der er ting du glemmer af og til, du er bare så flittig med dine dejlige opskrifter så af,og,til,må,der,gerne være en smutter. Desuden er dine følgere SÅ intelligente at de sagtens kan finde ud af de små smuttere du lavermm så SMUT nu ikke vi er mange der kan tænke selv,😉🥴
Maria
Lyder lækkert, men hvor mange gram er 1 portion? Og er det med eller uden ris?
Holger Rørby Madsen
Hej Maria
Jeg har desværre ikke vejet det af, men det er en fjerdedel af den samlede mængde i ingredienslisten - inkl. ris.
Håber det hjælper dig lidt 🙂
Alt det bedste
Holger
Mads
Skal majsstivelsen røres ud i lidt vand eller mælk? Der står forskellige ting i hhv opskrift og ingredieenslisteb
Leif
Skal kødet ikke tilbage i gryden ???
Det glemmer i altid at skrive - skide godt!!!
Sven Gladov
Du lægger kødet til side, men kommer det aldrig i igen?
Holger Rørby Madsen
Hej Sven
Tak fordi du - og andre - er vågen. Det var en forglemmelse, og det er nu skrevet ind. Kødet kommes tilbage i gryden lige mælken tilsættes.
God fornøjelse.
Alt det bedste
Holger
S. Olesen
Undskyld, men det står der allerede i opskriften under pkt 3.
Frits
Hvornår skal koteletternene tilbage i retten?