Du skal prøve mormors madgryde med koteletter i tern og cocktailpølser. En nem og hurtig opskrift, og madgryden er uden smør og fløde.
Mormors madgryde er en både nem og hurtig gryderet, laves med koteletter i tern og cocktailpølser.
Madgryden er perfekt hverdagsmad, og her får du en ret, der hverken tager lang tid at lave - eller er besværlig at tilberede. Du kan faktisk lave retten på omkring 30 minutter.
Se også: Klassisk mørbradgryde
Jeg beregner ca. 500 gram svinekoteletter til denne portion, og det svarer til ca. 4 koteletter.
Madgryden er uden hverken smør eller fløde, men i stedet er sovsen lavet af mælk og krydderier, og den jævnes med lidt majsstivelse. Husk også den engelske sauce.
Opskriften er beregnet til fire personer, og du kan roligt glæde dig til madgryden, for den smager himmelsk godt.
Opskrift på mormors madgryde
Ingredienser
- 500 gram koteletter skåret i tern på ca. 2 x 2 cm.
- 2 spiseskefulde olivenolie
- salt og friskkværnet peber
- 250 gram champignon i kvarte
- 1 stort løg hakkes groft
- 1 rød peberfrugt skåret i mindre tern
- 1 teskefuld karry
- 5 deciliter mælk
- 1 terning svinebouillon eller anden bouillon
- 2 teskefulde timian tørret
- 1 teskefuld paprika
- 2 spiseskefulde engelsk sauce
- 2 spiseskefulde majsstivelse udrørt i en smule mælk
- 200 gram cocktailpølser
- 300 gram ris koges som anvist
Sådan gør du
- Til mormors madgryde starter du med, at gøre ingredienserne klar som beskrevet.
- Find en god stegegryde frem, som varmes op ved en god varme. Kom lidt olie i gryden, og brun koteletter i tern grundigt, så kødet får noget stegeskorpe. Krydres med salt og peber og lægges til side.
- Steg så champignon og løg i lidt mere olie, så løgene bliver bløde, og kom peberfrugt ved sammen med karry. Lad det svitse af. Kom så kødet tilbage i gryden.
- Tilsæt mælk sammen med en bouillonterning, timian, paprika og lidt engelsk sauce.
- Lad det simre under låg mens du koger ris og andet tilbehør. Grønne bønner eller ærter passer godt til retten.
- Fjern låget fra gryden og jævn retten i din madgryde med majsstivelse udrørt i en smule koldt vand. Ønskes mere sovs, kan der tilsætte mere mælk.
- Til sidst varmes cocktailpølserne med, så de netop bliver gennemvarme. Smag madgryden til med salt og friskkværnet peber.
Næringsindhold
Tips
Mormors madgryde serveres straks sammen med de kogte ris og grønne bønner.
Madgryden kan også serveres med en fløjsblød kartoffelmos, hvis man mere er til det.
Se også: Spidskålsgryde - lækker gryderet med spidskål
Maria
Lyder lækkert, men hvor mange gram er 1 portion? Og er det med eller uden ris?
Holger Rørby Madsen
Hej Maria
Jeg har desværre ikke vejet det af, men det er en fjerdedel af den samlede mængde i ingredienslisten - inkl. ris.
Håber det hjælper dig lidt 🙂
Alt det bedste
Holger