Her er min opskrift på braiseret kylling, som du kan lave på 30 min. Her med champignon, soltørrede tomater og en vidunderlig sauce.
Braiseret kylling er en dejlig opskrift, hvor du kan lave velsmagende aftensmad på ca. en halv time. Længere tid tager det nemlig ikke.
Den braiserede kylling er her lavet med kyllingebrystfileter, der er braiseret i en skøn sky/sauce med soltørrede tomater og champignon.
Det giver en fantastisk smag, og hele retten serveres med kogte ris og dampede grøntsager, hvilket kan være broccoli eller lignende.
Se også mine opskrifter på:
- Kylling i øl med rodfrugter og kartoffelmos
- Langtidsstegt kylling i ovn med rosmarin og hvidløg
- Langtidsstegt kylling i ovn med brød i maven
- Flækket kylling i ovn (nem kyllingesteg)
Opskrift på braiseret kyllingebryst
Retten er endnu sundere, hvis du serverer den med fuldkornsris, og opskriften er beregnet til fire personer.
Braiseret kylling
Ingredienser
- 4 kyllingebrystfileter
- 2 spiseskefulde olivenolie
- salt og friskkværnet peber
- 250 gram champignon - skåret i kvarte
- 4 fed hvidløg - hakkes groft
- 10 soltørrede tomater - i olie, skæret i strimler
- 1 deciliter hvidvin - helst tør
- 4 deciliter hønsebouillon - af 4 dl. kogende vand og 1 terning
- citronsaft - friskpresset
- 1 håndfuld basilikum - friske blade
- 1 spiseskefuld majsstivelse - udrørt i lidt koldt vand
- 250 gram ris - koges som anvist, gerne fuldkornsris
- 1 broccoli - i buketter, dampes
Sådan gør du
- Varm en pande op ved en god varme, og kom 2 spiseskefulde olivenolie på panden.
- Lav tre skrå snit på oversiden af 4 kyllingebrystfileter, og læg dem derefter på panden. Steges nu ca. 4-5 minutter på hver side, og krydres med salt og friskkværnet peber. Lægges til side.
- Kom 250 gram champignon på panden sammen med lidt mere olie. Rist nu champignon grundigt.
- Kom 4 fed hvidløg og 10 soltørrede tomater i strimler ved svampene, og lad dem riste med i ca. 30 sekunder.
- Hæld 1 deciliter hvidvin ved, og lad det koge ind til ca. halv mængde, hvorefter 4 deciliter hønsebouillon hældes ved. Lad det koge op.
- Læg forsigtigt de stegte kyllingebrystfileter tilbage i panden, skru lidt ned og læg låg på. Braiseret kylling skal nu blot have 8-10 minutter mens du gør 250 gram ris og 1 broccoli klar.
- Lige inden servering tages kyllingefileterne op, og sovsen jævnes med 1 spiseskefuld majsstivelse, som du rører ud i en smule koldt vand.
- Smag sovsen til med lidt friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber. Vend 1 håndfuld basilikum i retten.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Braiseret kylling serveres straks. Du kan enten lægge kyllingefileterne tilbage i panden med den lækre sovs, og så blot stille panden på bordet.
Eller anrette på lune tallerkner med braiseret kyllingebryst, sauce med champignon og soltørrede tomater, og dertil den kogte ris og dampede broccolibuketter.
- Ingen reklamer og annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe lækre opskrifter
- Fortsat udvikling af Danmarks bedste madunivers
- Kæmpe tak herfra fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: