• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Kylling med skilt sovs - den gammeldags opskrift

Kylling med skilt sovs - den gammeldags opskrift

billede med kylling med skilt sovs
5 fra 3 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
15
SHARES
FacebookMessenger15PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 5. juli 2025 - Udgivet: 3. februar 2021

Kylling med skilt sovs er en traditionel og gammeldags ret, hvor en hel kylling steges i gryde, og sovsen ikke jævnes. Tværtimod lader man sovsen skille.

Kylling med skilt sovs er en klassiker i det danske køkken, og det er bestemt ikke uden grund.

Smagen er nemlig fantastisk i retten, som består af en grydestegt kylling, der serveres med en skilt sovs, kogte kartofler og en hjemmelavet agurkesalat.

Det er der link til længere nede i opskriften.

Skilt sovs

Kyllingen brunes godt af, og steges først med lidt bouillon, hvor du så senere tilsætter fløden, og på den måde opnår en skilt sovs.

Den skilte sovs kan sagtens få lidt sovsekulør, men den må ikke jævnes. Hvilket næsten giver sig selv.

Kylling med skilt sovs er en utrolig nem ret at lave, og den kan nydes på alle tider af året. Opskriften er til fire personer.

Indhold
  • Kylling med skilt sovs er en traditionel og gammeldags ret, hvor en hel kylling steges i gryde, og sovsen ikke jævnes. Tværtimod lader man sovsen skille.
  • Skilt sovs
  • Kylling med skilt sovs - den gammeldags opskrift
  • Ingredienser  1x2x3xVælg
  • Fremgangsmåde 
  • Næringsindhold
  • Tips
  • Grydestegt kylling fra mormor
  • Grydestegt kyllingebryst
  • Kylling i ovn
  • Kylling i løgsauce - nem kyllingeret med løg
  • Kylling i cola
  • Karry kylling i fad med ananas - bedste opskrift
  • Kommentarer
billede med kylling med skilt sovs
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Kylling med skilt sovs - den gammeldags opskrift

5 fra 3 stemmer
Kylling med skilt sovs er en traditionel og gammeldags ret, hvor en hel kylling steges i gryde, og sovsen ikke jævnes. Tværtimod lader man sovsen skille.
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 55 minutter min
Samlet tid 1 time t
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 590
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1 kylling - på ca. 1,5 kilo
  • 1 bundt persille - masser af persille
  • 2 spsk smør - til stegning
  • 3 dl vand
  • 1 bouillonterning
  • timian
  • 2 dl piskefløde
  • 1 citron - lidt citronsaft
  • salt og friskkværnet peber
  • Evt. lidt sovsekulør - kan undværes

Fremgangsmåde
 

  1. Kyllingen rengøres og duppes tør. Krydr den med salt indvendigt og udvendigt, og fyld et stort bundt persille i den.
  2. Varm en stegegryde op ved høj varme, og kom en god klat smør i. Vær ikke alt for nærig med smørret, og jeg plejer at bruge to generøse spiseskefuld smør.
  3. Brun nu kyllingen grundigt på alle sider, men undlad at stikke en gaffel i den. Brug gerne gafler med forsigtighed til at vende kyllingen, eller anvend et par grydeskeer.
  4. Når kyllingen er brunet godt af, lægges den med brystet nedad i gryden, hvorefter du hælder vand og en bouillonterning i. Læg også nogle kviste timian ved, og krydr kyllingen med friskkværnet peber.
  5. Læg låget på, skru ned for varmen, og lad nu kyllingen simre i 30 minutter.
  6. Så vendes kyllingen om, og fløden tilsættes. Steg videre i 20 minutter.
  7. Tag låget af og give nu kyllingen cirka 5-10 minutter mere, så du er sikker på at kødet er gennemstegt.
  8. Kyllingen tages forsigtigt over på et skærebræt, og køler en smule af inden du skærer den ud.
  9. Den skilte sovs koges en smule ind, og smages til med salt og peber. Sovsen er formentlig rigeligt saltet, så det er mere peber der skal til. Du kan også justere farven med lidt sovsekulør - men sovsen skal IKKE jævnes. Smag også gerne til med lidt citronsaft.

Næringsindhold

Kalorier: 590kcalKulhydrater: 4gProtein: 33gFedt: 49gMættet fedt: 22gFlerumættet fedt: 6gEnkelumættet fedt: 17gTransfedt: 0.4gKolesterol: 198mgNatrium: 1002mgKalium: 387mgKostfibre: 1gSukker: 2gVitamin A: 1325IUVitamin C: 12mgCalcium: 70mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Server den færdigstegte kylling med skilt sovs, kogte kartofler og denne hjemmelavede agurkesalat.

En sund og lækker broccolisalat er også fin til kyllingen.

Flere inspirerende opskrifter:

Grydestegt kylling fra mormor

4.7 fra 18 stemmer
Grydestegt kylling som mormor lavede den. Helt klassisk og stegt i en gryde i en time, hvorefter du fremtryller en vidunderlig sovs af skyen.
Gå til opskrift
Billede af grydestegt kylling.

Grydestegt kyllingebryst

4.9 fra 8 stemmer
Her får du min opskrift på grydestegt kyllingebryst med sovs og tilbehør. Det er kyllingefilet tilberedt som gammeldags grydestegt kylling.
Gå til opskrift
grydestegt kyllingebryst med tilbehør

Kylling i ovn

4.7 fra 264 stemmer
Stegt kylling i ovn: Hvordan steger man en hel kylling, så den bliver helt perfekt? Her får du den bedste opskrift på ovnstegt kylling med stegetid.
Gå til opskrift
Billede resultat for stegt kylling i ovn

Kylling i løgsauce - nem kyllingeret med løg

4.9 fra 8 stemmer
Her får du min opskrift på kylling i løgsauce. En nem og lækker ret med masser af løg og kylling, der steges færdig i et fad i ovnen.
Gå til opskrift
billede med kylling i løgsauce

Kylling i cola

4.7 fra 58 stemmer
Opskrift på kylling i cola, der kan laves i ovn med fad eller stegeso, eller i din Weber grill. Det giver en nem og lækker barbecuesovs.
Gå til opskrift
billede med kylling i cola

Karry kylling i fad med ananas - bedste opskrift

4.8 fra 103 stemmer
En lækker opskrift på karry kylling i fad med ananas. Retten laves samlet i et fad, og steges 40 minutter i ovnen. En favorit hos de fleste.
Gå til opskrift
billede til karry kylling i fad med ananas
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af kartofler med dillercreme dildcreme.

Kartofler med dillercreme (dildcreme)

Billede af salat med torsk og grøntsager.

Salat med torsk, tomater, broccoli og avocado

Ugens vine uge 29, 2025

Ugens vine uge 29, 2025 med gode vine fra New Zealand og boblende rosé

Ugens madplan uge 29

Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen

Billede af pighvarsalat.

Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk

Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.

Stegt fennikel med ærter og grønne asparges

Forsiden lige nu

grøn aftensmad
Grøn aftensmad - opskrifter på udvalgte grønne retter→ Se opskriften
Billede af salat med torsk og grøntsager.
Salat med torsk, tomater, broccoli og avocado→ Se opskriften
ribskage kage med ribs
Ribskage - mormors luftige kage med ribs→ Se opskriften
billederesultat for tærte
Hjemmelavet tærte: De 5 bedste opskrifter på tærte→ Se opskriften
Vegetarisk grillspyd kan sagtens laves i god tid, inden grillen tændes. De har kun godt af at ligge og trække i marinaden, så de får ekstra knald på smagen. Foto: Charlotte Mithril
Vegetarisk grillspyd med grøntsager og halloumi→ Se opskriften
Lasagne retter under 500 kalorier
10 madopskrifter på retter med under 500 kalorier→ Se opskriften
Ugens madplan uge 29
Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen→ Se opskriften
Billede resultat for tilbehør til aftensmad
12 opskrifter på tilbehør til aftensmad→ Se opskriften
wok med edamamebønner og kylling
Wok med edamamebønner og kylling→ Se opskriften
billederesultat for havregrødsboller
Opskrift på lækre havregrødsboller→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required