Her får du opskriften på gammeldags fastelavnsboller i airfryer fyldt med creme og med chokoladeglasur og hakkede mandler på toppen.
Du kan sagtens bage de lækreste fastelavnsboller i din airfryer.
Opskriften her er på gode gammeldags, lukkede fastelavnsboller fyldt med skøn kagecreme og med chokoladeglasur og hakkede mandler på toppen.
Opskriften giver seks fastelavnsboller.
Hvis du foretrækker at bage fastelavnsbollerne i en almindelig ovn, så finder du opskriften på gammeldags fastelavnsboller her.
Opskrift på fastelavnsboller i airfryer
Fastelavnsboller i airfryer
Ingredienser
- 12 gram gær
- 0,75 deciliter minimælk - lun
- 25 gram sukker
- 225 gram hvedemel
- 1 æg
- 75 gram smør - smeltet
- 1 knivspids salt
Creme
- 1 deciliter minimælk
- 1 æggeblomme - pasteuriseret
- 20 gram sukker
- 7 gram vaniljesukker
- 10 gram majsstivelse
Glasur
- flormelis
- kakao
- vand - koldt
Pynt
- mandler - hakkede
Sådan gør du
- Start med at lave cremen. Rør majsstivelsen ud i en smule af mælken og kom resten af mælken og de øvrige ingredienser i en gryde, som du varmer op.
- Pisk majsstivelsen i og fortsæt med at piske, til cremen er tilpas tyk.
- Sæt den nu på køl.
- Du kan også sagtens bruge et pulver til at lave din kagecreme, hvis du foretrækker det.
- Lav nu dejen til dine fastelavnsboller. Start med at smelte smørret og sæt det til side, så det ikke er for varmt, når du skal have det i dejen. Det kan nemlig ødelægge gærens evne til at hæve.
- Lun mælken og smuldr gæren i.
- Pisk ægget og tag halvdelen fra, som du skal bruge senere til at pensle dine fastelavnsboller med.
- Tilsæt nu resten af æggemassen, sukker, salt, mel og det smeltede (ikke for varme) smør til mælken og gæren, og ælt dejen grundigt sammen. Ælt den gerne på røremaskine i fem minutter ved middel hastighed, men du kan også sagtens ælte den i hånden.
- Sæt nu dejen til hævning i skålen under et viskestykke. Den skal hæve til dobbelt størrelse, og det tager cirka en time.
- Rul dejen ud til et rektangel på 20 gange 30 centimeter. Det skærer du i 6 kvadratiske firkanter på 10 gange 10 centimeter.
- På hver firkant sætter du en klat kagecreme og folder dejens fire hjørner ind mod midten, så den lukker tæt, og dejen ikke kan ryge ud under bagning.
- Vend bollen om og gør det samme med de øvrige 5 fastelavnsboller.
- Læg nu et viskestykke over bollerne og lad dem efterhæve i 30 minutter.
- Pensl bollerne med det sammenpiskede æg og placer dem forsigtigt i kurven på din airfryer. Du kan evt. klippe små stykker bagepapir ud på størrelse med fastelavnsbollerne og placere dem på dem. Så undgår du, at fastelavnsbollerne hænger fast.
- Bag dine fastelavnsboller i airfryer i 12 minutter ved 180 grader.
- Lad nu fastelavnsbollerne køle af, mens du laver glasur og hakker mandler til pynt.
- Pynt dine fastelavnsboller, og så er de klar til servering.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Du kan sagtens skifte kagecremen ud med hindbærmarmelade, hvis du hellere vil have det i dine fastelavnsboller.
Og du kan også sagtens fryse fastelavnsbollerne. Men vent med at pynte dem med glasur, hvis de skal en tur i fryseren.
Ole
Måske der lige mangler lidt information omkring mængde under "Glasur"?