• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Airfryer › Fastelavnsboller i airfryer

Fastelavnsboller i airfryer

Fastelavnsboller i airfryer
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
53
SHARES
FacebookMessenger53PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 7. juni 2024 - Udgivet: 30. januar 2024

Her får du opskriften på gammeldags fastelavnsboller i airfryer fyldt med creme og med chokoladeglasur og hakkede mandler på toppen.

Du kan sagtens bage de lækreste fastelavnsboller i din airfryer.

Opskriften her er på gode gammeldags, lukkede fastelavnsboller fyldt med skøn kagecreme og med chokoladeglasur og hakkede mandler på toppen.

Opskriften giver seks fastelavnsboller.

Hvis du foretrækker at bage fastelavnsbollerne i en almindelig ovn, så finder du opskriften på gammeldags fastelavnsboller her.

Se også mine populære opskrifter på:

  • Nemme boller i airfryer
  • Chokolademuffins i airfryer
  • Åbne fastelavnsboller

Opskrift på fastelavnsboller i airfryer

Fastelavnsboller i airfryer
KatrineKatrine Rørby Madsen

Nemme fastelavnsboller i airfryer

5 fra 1 stemme
Her får du opskriften på gammeldags fastelavnsboller i airfryer fyldt med creme og med chokoladeglasur og hakkede mandler på toppen.
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 12 minutter min
Samlet tid 32 minutter min
Antal: 6 stk.
Ret: Airfryer
Køkken: Dansk
Kalorier: 293
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 12 g gær
  • 0,75 dl mælk - lun
  • 25 g sukker
  • 225 g hvedemel
  • 1 æg
  • 75 g smør - smeltet
  • 1 knivspids salt
Creme
  • 1 dl mælk
  • 1 æggeblomme - pasteuriseret
  • 20 g sukker
  • 7 g vaniljesukker
  • 10 g majsstivelse
Glasur
  • flormelis
  • kakao
  • vand - koldt
Pynt
  • mandler - hakkede

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at lave cremen. Rør majsstivelsen ud i en smule af mælken og kom resten af mælken og de øvrige ingredienser i en gryde, som du varmer op.
  2. Pisk majsstivelsen i og fortsæt med at piske, til cremen er tilpas tyk. Sæt den nu på køl. Du kan også sagtens bruge et pulver til at lave din kagecreme, hvis du foretrækker det.
  3. Lav nu dejen til dine fastelavnsboller. Start med at smelte smørret og sæt det til side, så det ikke er for varmt, når du skal have det i dejen. Det kan nemlig ødelægge gærens evne til at hæve. Lun mælken og smuldr gæren i.
  4. Pisk ægget og tag halvdelen fra, som du skal bruge senere til at pensle dine fastelavnsboller med.
  5. Tilsæt nu resten af æggemassen, sukker, salt, mel og det smeltede (ikke for varme) smør til mælken og gæren, og ælt dejen grundigt sammen. Ælt den gerne på røremaskine i fem minutter ved middel hastighed, men du kan også sagtens ælte den i hånden.
  6. Sæt nu dejen til hævning i skålen under et viskestykke. Den skal hæve til dobbelt størrelse, og det tager cirka en time.
  7. Rul dejen ud til et rektangel på 20 gange 30 centimeter. Det skærer du i 6 kvadratiske firkanter på 10 gange 10 centimeter.
  8. På hver firkant sætter du en klat kagecreme og folder dejens fire hjørner ind mod midten, så den lukker tæt, og dejen ikke kan ryge ud under bagning. Vend bollen om og gør det samme med de øvrige 5 fastelavnsboller.
  9. Læg nu et viskestykke over bollerne og lad dem efterhæve i 30 minutter.
  10. Pensl bollerne med det sammenpiskede æg og placer dem forsigtigt i kurven på din airfryer. Du kan evt. klippe små stykker bagepapir ud på størrelse med fastelavnsbollerne og placere dem på dem. Så undgår du, at fastelavnsbollerne hænger fast.
  11. Bag dine fastelavnsboller i airfryer i 12 minutter ved 180 grader.
  12. Lad nu fastelavnsbollerne køle af, mens du laver glasur og hakker mandler til pynt. Pynt dine fastelavnsboller, og så er de klar til servering.

Næringsindhold

Kalorier: 293kcalKulhydrater: 41gProtein: 6gFedt: 12gMættet fedt: 7gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 3gTransfedt: 0.4gKolesterol: 71mgNatrium: 170mgKalium: 116mgKostfibre: 1gSukker: 10gVitamin A: 433IUVitamin C: 0.002mgCalcium: 54mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Du kan sagtens skifte kagecremen ud med hindbærmarmelade, hvis du hellere vil have det i dine fastelavnsboller.

Og du kan også sagtens fryse fastelavnsbollerne. Men vent med at pynte dem med glasur, hvis de skal en tur i fryseren.

Om Katrine
Katrine
Katrine Rørby Madsen

Katrine laver hver uge ugens aktuelle madplan på Madens Verden, og hun sørger blandt andet også for, at du får inspiration til din madlavning på de sociale medier.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Ole

    februar 03, 2024 at 2:36 pm

    Måske der lige mangler lidt information omkring mængde under "Glasur"?

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens madplan uge 29

Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen

Billede af pighvarsalat.

Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk

Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.

Stegt fennikel med ærter og grønne asparges

Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.

Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.

Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs

Forsiden lige nu

billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
tex mex kylling
Tex Mex kylling→ Se opskriften
Billede med brunchæg i ovn
Brunchæg i ovn - ovnbagt æg i skål eller form→ Se opskriften
Billede af pighvarsalat.
Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk→ Se opskriften
billede med rabarbermuffins
Rabarbermuffins: 12 luftige muffins med rabarber→ Se opskriften
Ugens madplan uge 29
Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen→ Se opskriften
billederesultat for svinemørbrad med honning og soja
Svinemørbrad med honning→ Se opskriften
Salat med kogte kartofler
Salat med kogte kartofler, asparges og radiser→ Se opskriften
billede med spinatsalat
Spinatsalat med babyspinat, tomater og rødløg→ Se opskriften
Pandekageroulade
Pandekageroulade med jordbær→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required