Her er den bedste opskrift på mørbrad med bløde løg og en super lækker pandesovs. Klassisk dansk mad, der er hurtig at lave til aftensmad.
Mørbrad med bløde løg og pandesovs er et godt eksempel på, at god dansk mad ikke behøver at være kompliceret at lave.
Svinemørbrad med løg kræver hverken mange ingredienser eller lang tid at lave, og det er en ret traditionel opskrift.
Opskriften er beregnet til fire personer, men hvis er meget sultne, så kan det være en idé at lave to svinemørbrad. Er der rester tilbage, så er de perfekt til frokost dagen efter.
Mørbrad med bløde løg serveres med kartofler, enten bagt i ovn eller kogte, og dertil dampede ærter. Dampet broccoli passer også fint til.
Opskrift på mørbrad med bløde løg
Ingredienser
Bløde løg
- 3 løg almindelige, halveret og snittet i tynde skiver
- smør til stegning
- 0,5 deciliter vand
- 1 spiseskefuld engelsk sauce
- 1 teskefuld sukker
- salt og friskkværnet peber
Mørbrad
- 1 svinemørbrad
- smør til stegning
- salt og friskkværnet peber
Pandesovs
- 2 deciliter bouillon evt en kalvefond
- 2 deciliter fløde
- 2 teskefulde Maizena udrøres i lidt vand
- 1 spiseskefuld engelsk sauce
- Lidt Sovsekulør
Sådan gør du
- Start med at ordne løg, som pilles, halveres og snittes i tynde skiver.
- Kom en god klat smør på en varm pande, og steg nu løgene i 2-3 minutter, så får lidt farve.
- Tilsæt vand sammen med engelsk sauce og sukker, og steg videre indtil du har de perfekte bløde løg, og vandet er stegt næsten helt væk. Krydres med lidt salt og friskkværnet peber, og lægges til side. Overdæk med stanniol for at holde de bløde løg lune.
- Svinemørbrad afpudses og mørbraden deles i 8 lige store bøffer.
- Brun mørbradbøffer godt af i lidt smør på en varm pande, og skru lidt ned for varmen. Bøfferne til mørbrad med bløde løg steges nu ca. 2-3 minutter på hver side, afhængig af tykkelsen. Lægges til side.
- Kog panden af med bouillon og fløde, og jævn med lidt Maizena til passende tykkelse. Tilsæt engelsk sauce og sovsekulør, og smag til. Du kan også komme en teskefuld sukker i for at justere smagen.
Næringsindhold
Tips
Mørbrad med bløde løg og pandesovs anrettes, og retten serveres med kartofler og dampede ærter. Helt klassisk.
Her har jeg lavet et fad bagte rosmarinkartofler til mørbraden.
Se også disse opskrifter med svinemørbrad:
Comments
No Comments