Sådan laver du lækre kødboller i svampesauce. En nem opskrift på stegte kødboller, der serveres i en cremet sauce med champignon og tilbehør.
Stegte kødboller i svampesauce er ikke kun en fantastisk ret til aftensmaden, den er også en virkelig god familieret.
Her får du smagfulde kødboller som alle vil elske, og dertil den lækre og velsmagende sauce. En bonus er, at retten faktisk er rimelig nem at lave.
Jeg har anvendt 400 gram champignon i opskriften, men dels kan du skrue ned for mængden, hvis du synes det er for meget, men du kan også anvende andre svampe. Mængden passer dog virkelig godt.
For at spare på kalorierne bruger jeg en mager madlavningsfløde, men her kan du også anvende en klassisk piskefløde. Det er op til dig. Forslag til tilbehør finder du længere.
Se også de lækre opskrifter på:
Opskrift på kødboller i svampesauce
Opskriften er beregnet til fire personer.
Kødboller i svampesauce
Ingredienser
Kødboller
- 400 gram hakket kalv og svin
- 1 teskefuld salt
- 2 teskefulde løgpulver - eller et finthakket løg
- 4 spiseskefulde havregryn - både de grove og fine kan bruges, med top
- 2 spiseskefulde hvedemel - med top
- 1 æg
- 1 teskefuld oregano - tørret
- friskkværnet peber
- 2 deciliter mælk
Svampesauce
- 400 gram champignon - gerne de brune, i kvarte eller grove stykker
- olivenolie - til stegning
- 1 stort rødløg - hakket
- 3 fed hvidløg - knust og hakket
- 3 deciliter vand - gerne kogende
- 1 terning grøntsagsbouillon
- 1 teskefuld oregano - tørret
- 2 deciliter madlavningsfløde - mælk eller piskefløde kan også bruges
- 2 spiseskefuld majsstivelse - udrørt i en smule koldt vand
- citronsaft - friskpresset
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Start med at lave kødboller. Kom 400 gram hakket kalv og svin i en skål og rør det godt sammen med 1 teskefuld salt. Du kan eventuelt ælte det sammen med hænderne.
- Rør derefter 2 teskefulde løgpulver i farsen sammen med 4 spiseskefulde havregryn, 2 spiseskefulde hvedemel, 1 æg, 1 teskefuld oregano, friskkværnet peber og ca. 2 deciliter mælk. Røres til en lind fars, der dog ikke må være for tynd.
- Varm en stor pande op. Jeg laver gerne kødboller i svampesauce i en dyb sauterpande, men en almindelig stor pande er også fin. Kom lidt olie i panden, og form nu ca. 25 kødboller med en teske. Brug en god teskefuld fars til hver og steg dem ca. 3 minutter på hver side, så de får noget farve. Skru eventuelt lidt ned for varmen, så de ikke bliver brankede.
- Tag kødbollerne til side men behold fedtstoffet i panden.
- Steg 400 gram champignon så svampene får noget farve. Jeg bruger gerne de brune markchampignon, men de hvide er også fine.
- Kom derefter 1 stort rødløg ved sammen med 3 fed hvidløg, begge dele hakket. Tilsæt eventuelt også lidt mere olivenolie. Steg løgene lidt klare men uden de bruner.
- Tilsæt så 3 deciliter vand sammen med 1 terning grøntsagsbouillon, 1 teskefuld oregano og 2 deciliter madlavningsfløde. Lad det koge op og jævn med 2 spiseskefuld majsstivelse, der er udrørt i en smule koldt vand. Jævnes til ønsket tykkelse. Smag til med friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber.
- Kom de stegte kødboller tilbage i svampesaucen, og lad retten stå og simre i ca. 10 minutter.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Servering
De stegte kødboller i svampesauce serveres straks, og du kan eventuelt pynte med lidt hakket persille.
Serveres gerne sammen med en god kartoffelmos og dampet broccoli eller ærter. Retten kan også serveres med pasta. Velbekomme.
- Ingen reklamer og annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe lækre opskrifter
- Fortsat udvikling af Danmarks bedste madunivers
- Kæmpe tak herfra fordi du bakker op om Madens Verden
Richard
Super god og velsmagende ret. Lavede fløjsblød kartoffelmos til.
Vi er kun 2, så dejlig barnemad dagen efter og redt kartoffelmosen blev til kartoffelpandekage - MUMS
Jane
Nøjjjj hvor det smager godt. Jeg lavede det her til aften og det er bestemt ikke sidste gang.
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger opskriften og skriv gerne hvad du synes om den her.
tom zinck nielsen
vedr svampesovs med kødboller : det lyder superlækkert, men hvad er de to stegesider på en rund kødbolle ? vh Tom
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger denne opskrift, og jeg vil da gerne høre hvad du synes om den her.
Bodil Kornerup
Jeg vil gerne vide, kan jeg bruge andet end havregryn i kødbollerne? på forhånd Tak.
Du laver mange gode opskrifter.