Kyllingebryst i svampesauce er en ret, som passer perfekt til en vinteraften. Saucen laves af vin og piskefløde, og sørger for masser af smag.
Kyllingebryst i svampesauce er en af de retter, hvor man ikke skal tælle kalorier. Den skal have fuld gas med piskefløde og hvidvin, som er hovedelementerne i en cremet, superlækker sauce.
Champignons og spinat sørger for, at der også er gods i den, hvad angår vitaminer. Og så bliver kyllingebrysterne stegt på en måde, så de er saftige i stedet for tørre.
Der er det ved kyllingebryster, at vi alle sammen kan lide at arbejde med dem, fordi de ikke indeholder sener, årer, brusk og knogler.
Men faren ved disse udskæringer er, at de kan blive enormt tørre. Det sker ikke her. Steg dem som anvist og lad dem simre i svampesaucen, inden retten serveres, så lover jeg, at de ikke bliver kedelige.
Opskrift på kyllingebryst i svampesauce
Kyllingebryst i svampesauce med spinat og pasta
Ingredienser
- 4 stk kyllingebryst
- 1 tsk timian
- salt og peber
- 2 spsk olivenolie
Sauce
- 350 gram champignons - skiver
- 1 spsk smør
- 3 kviste frisk rosmarin
- 1 tsk chiliflager
- 1 løg - hakket
- 3 fed hvidløg - fine skiver
- 2.5 dl piskefløde
- 1.5 dl hvidvin
- 100 gram spinat
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Gnid timian, salt og peber ind i kyllingebrysterne. Giv hvert kyllingebryst et gok med en kødhammer på deres tykkeste sted, så de bliver mere ensartede i tykkelsen.
- Opvarm panden, til den er meget varm. Hæld derpå olivenolien på og lad den blive godt varm i et halvt minut, inden du kommer kyllingen på panden.
- Steg fem minutter på en side uden at vende, derefter fem minutter på den anden side, hvor du heller ikke vender kyllingebrysterne. Tag dem af varmen og sæt til side, så de kan trække.
Svampesauce
- Skyl champignons og skær dem i skiver.
- Tænd panden, når den er varm, tilsætter du champignons uden fedtstof. De skal nemlig blive brune og få godt med smag, før du tilsætter smørret.
- Når skiverne er godt brune, tilsætter du smør, chiliflager og rosmarin samt løg og hvidløg. Rør rundt og lad løg blive gennemsigtige i farven.
- Hæld hvidvinen på panden og lad den koge godt op ca. ti minutter,
- Hæld piskefløden ved og lad retten simre fem minutter.
- Nu kommer du spinaten i, rører rundt og placer kyllingebrysterne på panden. Lad dem dække så godt som muligt af saucen. Lad dem stå og suge saucen til sig i fem minutter.
- Smag til med salt og peber. Synes du, at smagen er for fed, hælder du mere hvidvin i.
- Server med en god pasta, som kan virkelig kan trække saucen til sig.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Noter
Jeg serverer kyllingebryst i svampesauce med en god pasta, men kartoffelmos er også også velegnet, da mosen kan suge den velsmagende sauce til sig.
Er du vild med simreretter med gode saucer, kan du også prøve at tjekke disse opskrifter ud:
Del dine ideer og tanker med os andre her: