Sådan laver du steak med svampesauce, spinat og kartofler. Lækker ret som gæstemad eller rigtig god mad i weekenden. Rimelig nem at lave.
Steak med svampesauce er en lækker gæsteret og weekendmad med masser af smag. Og så er den rimelig nem at lave.
Du kan selv vælge om det skal være steaks eller bøffer af oksemørbrad, filet, tyksteg eller noget helt fjerde, og svampesaucen kan også laves på forskellige slags svampe som kantareller, champignon eller andre.
Jeg vil anbefale at servere retten med stegt spinat og kartofler i fad, da de passer perfekt til.
Se også de lækre opskrifter på:
Opskrift på steak med svampesauce
Steak med svampesauce
Ingredienser
Steak
- 4 steaks - på ca. 175-200 gram/stk.
- salt og friskkværnet peber
Svampesauce
- 250 gram svampe - champignon, kantareller eller andre svampe
- 1 lille rødløg - finthakket
- 2 fed hvidløg - finthakket
- 1 persillerod - i små tern
- olie - til stegning
- 2 deciliter hvidvin
- 1 terning hønsebouillon
- 2 deciliter madlavningsfløde - eller piskefløde
- citronsaft - friskpresset
Sådan gør du
- Start med at lave svampesauce, som du laver i en passende gryde.
- 250 gram svampe deles i kvarte eller mindre stykker og steges godt af i en varm gryde.
- Tilsæt så lidt olie sammen med 1 lille rødløg, 2 fed hvidløg og 1 persillerod. Lad det stege et minuts tid.
- Hæld 2 deciliter hvidvin og lad det koge en smule ind, inden du tilsætter 1 terning hønsebouillon og 2 deciliter madlavningsfløde.
- Lad svampesauce småkoge mens du steger 4 steaks (bøffer) på en meget varm pande. Afhængig af tykkelsen skal de steges 2-4 minutter på hver side. Krydres derefter med salt og friskkværnet peber.
- Smag svampesaucen til med friskpresset citronsaft, salt og peber.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Servering
De møre steaks serveres sammen med den cremede svampesauce og yderliger tilbehør. Velbekomme.
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger opskriften og kom gerne med din mening om den her.