Se hvordan du laver sprøde kartofler i fad med krydderurter. En lækker variant af de klassiske hasselback kartofler i ovn.
Sprøde kartofler i fad med krydderurter er super lækkert tilbehør til kødretter, og de er dekorative at sætte på bordet.
Kartoflerne pensles med smør, og krydres med oregano, timian og rosmarin.
De har både det sprøde knæk og en lækker smag af kartofler. Minder lidt om de populære hasselback kartofler.
Opskriften er beregnet som tilbehør til fire personer.
Opskrift på sprøde kartofler i fad med krydderurter
Sprøde kartofler i fad med krydderurter
Ingredienser
- 6-7 store kartofler - evt. bagekartofler, der ikke er alt for store
- 30 gram smør
- flagesalt
- oregano
- timian
- rosmarin
Sådan gør du
- Kartoflerne skrælles, og skæres i meget tynde skiver. Du kan godt klare det med en skarp kniv, men jeg vil anbefale dig at bruge et mandolinjern.
- Kunsten med retten er, at samle kartoffelskiverne til en kartoffel igen, som du ganske let breder ud i et ildfast fad. Du kan se det på billedet.
- Fortsæt med de øvrige kartofler, og stil dem tæt i fadet.
- Smørret smeltet, og kartoflerne pensles. Giv dem et godt lag smør, det bliver kartoflerne kun bedre af.
- Drys så med groft salt samt oregano, timian og rosmarin. Du kan også blot vælge en enkelt af de tørrede krydderurter, men brug som du synes.
- Bag kartoflerne i en forvarmet ovn ved 190 grader varmluft, hvor de skal have cirka 75 minutter, altså en time og et kvarter.
- Tag de sprøde kartofler i fad med krydderurter ud af ovnen, og lad dem hvile fem minutter før servering. De er nemlig rygende varme.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Sprøde kartofler i fad med krydderurter kan serveres som tilbehør til mange kødretter eller kylling. Jeg bruger dem endda også til bøffer.
Kartoflerne er også super gode til en kogt hamburgerryg eller kogt skinke.
Se også disse opskrifter:
Del dine ideer og tanker med os andre her: