• Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Madens Verden giver dig de bedste opskrifter på alt fra chokoladekage og kanelnegle til æggekage, frikadeller og meget andet. Du finder flere tusinde opskrifter, og alle er nemme og forklarende at gå til.
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Opret bruger
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Mad
  • Kage
  • Jul
  • Airfryer
  • Dagens opskrift
  • Madplan
  • PLUS
  • Kogebog

Sprøde kartofler i fad med krydderurter

Holger Rørby Madsen
Den kunne godt blive din livret. Sprøde kartofler i fad med krydderurter er virkelig lækkert tilbehør, der samtidig er meget dekorativ. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Madens Verden: Forside › Opskrifter › Kartofler

Oversigt over indhold

  1. Se hvordan du laver sprøde kartofler i fad med krydderurter. En lækker variant af de klassiske hasselback kartofler i ovn.
  2. Opskrift på sprøde kartofler i fad med krydderurter
  3. Ingredienser
  4. Sådan gør du
  5. Næringsindhold
  6. Tips
4.85 fra 20 stemmer
Gå til opskrift

Se hvordan du laver sprøde kartofler i fad med krydderurter. En lækker variant af de klassiske hasselback kartofler i ovn.

Sprøde kartofler i fad med krydderurter er super lækkert tilbehør til kødretter, og de er dekorative at sætte på bordet.

Kartoflerne pensles med smør, og krydres med oregano, timian og rosmarin.

De har både det sprøde knæk og en lækker smag af kartofler. Minder lidt om de populære hasselback kartofler.

Opskriften er beregnet som tilbehør til fire personer.

Opskrift på sprøde kartofler i fad med krydderurter

4.9 fra 20 stemmer
RetTilbehør
KøkkenDansk
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 1 time time 15 minutter minutter
Samlet tid: 1 time time 30 minutter minutter
Mængde: 4 personer
[favorite_button]
Vis favoritter Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 6-7 store kartofler - evt. bagekartofler, der ikke er alt for store
  • 30 gram smør
  • flagesalt
  • oregano
  • timian
  • rosmarin
Tilføj til indkøbslisteSe din indkøbsliste her Send indkøbsliste til din mobil
Undgå at skærmen slukker

Sådan gør du

  • Kartoflerne skrælles, og skæres i meget tynde skiver. Du kan godt klare det med en skarp kniv, men jeg vil anbefale dig at bruge et mandolinjern.
  • Kunsten med retten er, at samle kartoffelskiverne til en kartoffel igen, som du ganske let breder ud i et ildfast fad. Du kan se det på billedet.
  • Fortsæt med de øvrige kartofler, og stil dem tæt i fadet.
  • Smørret smeltet, og kartoflerne pensles. Giv dem et godt lag smør, det bliver kartoflerne kun bedre af.
  • Drys så med groft salt samt oregano, timian og rosmarin. Du kan også blot vælge en enkelt af de tørrede krydderurter, men brug som du synes.
  • Bag kartoflerne i en forvarmet ovn ved 190 grader varmluft, hvor de skal have cirka 75 minutter, altså en time og et kvarter.
  • Tag de sprøde kartofler i fad med krydderurter ud af ovnen, og lad dem hvile fem minutter før servering. De er nemlig rygende varme.

Næringsindhold

Næringsindhold
Sprøde kartofler i fad med krydderurter
Mængde pr. portion
Kalorier
100
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Mangler du en opskrift?Find alle vores opskrifter - klik her!
Kom med din mening

Tips

Sprøde kartofler i fad med krydderurter kan serveres som tilbehør til mange kødretter eller kylling. Jeg bruger dem endda også til bøffer.

Kartoflerne er også super gode til en kogt hamburgerryg eller kogt skinke.

Se også disse opskrifter:

billede med flødekartofler
Cremede flødekartofler
Se opskriften
billederesultat for bearnaisekartofler
Bearnaisekartofler
Se opskriften
Er du også træt af reklamer?Bliv plus medlem i dag!
  • DEL GERNE:  
  • 4.3K
  • 623
  • 70
  • 15
  • 15
  • 26
  • Delt
Om Holger
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Med omkring 2 mio. brugere hver måned er madensverden.dk et af Danmarks største madmedier, og her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse, og husk du altid er velkommen til at skrive, hvis du har spørgsmål.

Idéer til aftensmad
Savner du inspiration til, hvad du skal lave til aftensmad? Så klik her og få et forslag til, hvad du kan lave. Klik igen og igen - indtil du finder lige det, du har lyst til.

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Skriv din kommentar her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

« Hjemmelavet italiensk brød - basis opskrift
Croutoner - lækre sprøde brødcroutoner til salat »

Populært indhold lige nu

Dåser - illustration til artikel om kokosmælk eller fløde

Kokosmælk eller fløde – hvad indeholder mest fedt

Møl i patentglas

Møl - sådan undgår og udrydder du dem

Ovn med pyrolyse

Pyrolyse - fordele og ulemper ved en ovn med selvrens

Induktionkogeplader Smeg

Induktionskogeplader - fakta, fordele og ulemper

Se mere populært indhold

Primær Sidebar

4.9 fra 20 stemmer
Giv stjerner eller kommentér her
RetTilbehør
KøkkenDansk
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 1 time time 15 minutter minutter
Samlet tid: 1 time time 30 minutter minutter
Mængde: 4 personer
[favorite_button]
Vis favoritter Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Nyeste opskrifter og artikler

  • Ny kontrol: Kun ét dansk æble indeholdt for meget sprøjtemiddel
  • Laks med blomkål og dild
  • Fedtkager - opskrift på sønderjyske fedtnødder
  • Ugens vine: 20 bud på en julevin
  • Laks i karrysauce med spidskål og gulerødder
  • Toblerone cookies - nem opskrift på 20 minutter
  • Sønderjyske herrnhut kager med sirup
  • Kålsalat med mandler og sennep
  • Ugens madplan uge 49
  • Favoritter fra Newyorker By Heart

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Karen Seneca, journalist
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!