Se hvordan du laver sprøde kartofler i fad med krydderurter. En lækker variant af de klassiske hasselback kartofler i ovn.
Sprøde kartofler i fad med krydderurter er super lækkert tilbehør til kødretter, og de er dekorative at sætte på bordet.
Kartoflerne pensles med smør, og krydres med oregano, timian og rosmarin.
De har både det sprøde knæk og en lækker smag af kartofler.
Opskriften er til fire personer.
Til sprøde kartofler i fad med krydderurter skal du bruge
6-7 store kartofler (evt. bagekartofler, der ikke er alt for store)
30 gram smør
Groft salt
Oregano, timian og rosmarin
Sådan laver du sprøde kartofler i fad med krydderurter
- Kartoflerne skrælles, og skæres i meget tynde skiver. Du kan godt klare det med en skarp kniv, men jeg vil anbefale dig at bruge et mandolinjern.
- Kunsten med retten er, at samle kartoffelskiverne til en kartoffel igen, som du ganske let breder ud i et ildfast fad. Du kan se det på billedet.
- Fortsæt med de øvrige kartofler, og stil dem tæt i fadet.
- Smørret smeltet, og kartoflerne pensles. Giv dem et godt lag smør, det bliver kartoflerne kun bedre af.
- Drys så med groft salt samt oregano, timian og rosmarin. Du kan også blot vælge en enkelt af de tørrede krydderurter.
- Bag kartoflerne i en forvarmet ovn ved 190 grader varmluft, hvor de skal have cirka 75 minutter, altså en time og et kvarter.
- Tag de sprøde kartofler ud af ovnen, og lad dem hvile fem minutter før servering.
SE HER hvordan du laver hasselback gulerødder med timian
-> SE OGSÅ opskrift på chop suey på 10 minutter