Min opskrift på grillet okseculotte med svamperisotto og salat. Culotten grilles indtil den har en kernetemperatur på 56 grader, hvor den er mør og rosa.
Grillet okseculotte er et super godt stykke kød, som bestemt er god gæstemad.
Her er den lavet med en god svamperisotto, som virkelig passer godt til som tilbehør.
Et godt glas rødvin er uovertruffen til, og jeg foretrækker især en italiensk ripasso til. Men det er jo en smagssag.
Opskriften på culottesteg er beregnet til fire personer.
Ingredienser til grillet okseculotte
1,4 kilo okseculotte
0,5 deciliter olivenolie
Frisk timian
4 fed hvidløg
Salt og friskkværnet peber
Denne opskrift på svamperisotto
Denne opskrift på tomatsalat
Fremgangsmåde
- Okseculotten pudses af på undersiden, og krølfedtet ridses i skrå tern. Pas på ikke at skære ned i kødet. Salt culotten grundigt på alle sider.
- Hak 2-3 spiseskefulde frisk timian og pres de fire hvidløgsfed ned i en skål sammen med olivenolie. Mas det godt sammen.
- Tænd grillen op ved direkte varme, og når grillen er godt varm, brunes okseculotten af på begge sider så den får en god stegeskorpe.
- Herfra skal du nu grille ved indirekte varme. Stil en stor aluminiumsbakke midt i grillen og læg culotten i bakken med krølfedtet opad.
- Smør marinaden ud over den, og hæld en smule vand i bunden, så det ikke brænder på.
- Stik et stegetermometer i den inderste del på det tykkeste sted på okseculotten, og luk derefter låget.
- Nu skal culotten grilles indtil den opnår en kernetemperatur på 56 grader, hvor den er mør og rosa uden at være rå. det Grill gerne ved omkring 200 grader, og så tager det typisk 40-50 minutter.
- Imens kan du nå at lave den lækre svamperisotto og salat, som angivet i links længere oppe.
- Tag culotten ud og lad den hvile 15 minutter, hvor den pakkes ind i lidt sølvpapir.
Se her hvordan du skærer culottestegen ud.
Comments
No Comments