Kan man lave gode frikadeller på grill? Ja, det kan man sagtens, og her kan du se hvordan du griller frikadellerne helt perfekt i en gasgrill.
Og lad det være sagt med det samme: Frikadeller på grill bliver mindst lige så gode som på panden. Hvis ikke bedre.
Stegeplade
Jeg har her grillet frikadellerne i min Weber Q3200 gasgrill, men metoden til frikadellestegning i grillen er den samme, uanset type og model.
Det vigtige er, at du har en stegeplade til grillen, da det er noget bøvl at lave frikadeller på en grillrist.
Fordelen ved en god støbejernsplade som stegeplade er, at du får en jævn varme på HELE din stegeflade. Jeg har købt mig en Weber støbejernsplade, men der findes masser af andre modeller, der klarer opgaven lige så godt.
Du ved hvordan det er med pandestegning, hvor kødet bliver noget hurtigere stegt på midten end ude i kanten. Sådan er det ikke med en stegeplade i grillen.
Pande
Har du ikke en stegeplade, kan du i stedet anvende en pande, som stilles på grillristen ved direkte varme.
Det giver ikke samme effekt som stegepladen, men løsningen er stadig god.
Pas på du ikke af vane kommer til at tage fat i håndtaget under stegningen, for den er meget varm!!!
Se også de populære opskrifter på:
- Græske frikadeller med feta (på grill eller pande)
- Grillede kødboller på spyd (saftige og lækre)
- Kofta på spyd (nem opskrift på grillet köfte kebab)
- Kebab af hakket oksekød til grill eller pande
Opskrift på frikadeller på grill
Frikadeller på grill
Ingredienser
- 1 portion frikadellefars - se opskrift i linket
Sådan gør du
- Lav frikadellefars som i linket.
- Lad farsen hvile en halv time i køleskabet, og i mellemtiden tænder du grillen op. Først lægger du stegepladen på, og smører den med ganske lidt rapsolie, for så hænger frikadellerne overhovedet ikke i under grillningen. Faktisk er det forbløffende hvor nemt de slipper.
- Skru så varmen ned på lavt blus. Bare rolig, grillen er stadig rigelig varm til frikadellestegning, da støbejernspladen holder godt på varmen og fordeler den jævnt.
- Undlad yderligere fedtstof på støbejernspladen, og form så frikadellerne med en spiseske i hånden. Du bestemmer selvfølgelig selv størrelsen på dellerne, men jeg synes en god spiseskefuld er en fin størrelse.
- Læg dem på pladen, og når du har brugt al faren, lukker du låget på, og lader frikadellerne grille i 5 minutter.
- Vend dem så, og lad dem grille videre i 5 minutter på den anden side.
- Afhængig af størrelsen er dine grilldeller formentlig færdige nu.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Lad frikadellerne hvile i et par minutter inden servering.
Har du andre gode til frikadeller på grill, er du meget velkomme til at skrive dem i kommentarfeltet længere nede.
Kristian
Det er virkelig gode frikadeller på grillen, og vi plejer bare at bruge en pande til stegningen. Det fungerer fint.
Gert Clausen
Hej.
Eneste lille minus i opskriften stegning af frikadeller på Q3200 gasgril er: at der står: OBS: Husk, at stegepladen ALTID skal lægge til højre i en Weber Q3200 (og i tilsvarende modeller)! Og når man ser på det ellers udmærkede billede af frikadellerne på grillen, der ligger stegepladen i VENSTRE side, så billedet må være spejlvendt
Madensverden.dk
Hej Gert
Tak for det, og det skyldes simpelthen en tanketorsk. Stegepladen skal nemlig, som korrekt angivet, altid lægges i højre side 🙂
Beklager forvirringen, men jeg håber det er klart nu. Jeg får lige taget et korrekt billede med grillede frikadeller.
De bedste hilsner
Holger
Kaj kingo
Det hedder at ligge og det hedder farsen og ikke faren. Hver laver stavekontrol på dine opskrifter?
Morten Svendsen
God opslrift men som der står skal man ikke bruge for meget olie da det kan brænde. Lidt skal der dog på pladen
Vh Morten
Sanne J
Genialt med løgpulver i frikadeller. Slut med tårer i køkkenet ????
/Sanne
Jens Abrahamsen
Prøvede de grillede frikadeller i aftes og de blev rigtig gode. Men pas på med varmen. Næste gang griller jeg dem ved absolut laveste blus.
Vh Jens