Blomkålssuppe kan bruges både til forret, og til en mættende hovedret, hvor den serveres med grove flutes. Suppen laves med hønsefond og en smule fløde.
Opskrift på nem blomkålssuppe
1 hel blomkål
1 grofthakket rødløg
1 finthakket fed hvidløg
3 spiseskefulde olivenolie
7,5 deciliter kraftig hønsefond (7,5 deciliter vand + 2 bouillonterninger)
2 deciliter fløde (du kan også bruge mælk
1 teskefuld tørret timian
Salt og friskkværnet peber
Sådan laver du blomkålssuppe:
- Fjern bladene på blomkålen, og skyl den under den kolde hane.
- Del kålen i to halve, og skær buketterne fri af stokken. Stokken bruger jeg ikke i denne opskrift, men det er jo smag og behag om du vil have den med.
- Kom olivenolie i en gryde, og sæt den over ved en middel varme.
- Smid rødløg og hvidløg i, og lad det svitse indtil løgene er klare - det tager nogle få minutter.
- Kom så blomkålsbuketterne ned i gryden, og rør rundt. Lad det svitse et par minutter, inden du tilsætter hønsefond og tørret timian.
- Lad det koge op, og krydr med friskkværnet peber. Ikke salt, da fonden er meget saltet. Smag eventuelt til når blomkålssuppen er færdig.
- Skru lidt ned for varmen, læg på, og lad nu din blomkålssuppe koge i 20 minutter.
- Med en stavblender blender du nu blomkålssuppen, så den bliver lind og fin.
- Tilsæt så fløde (eller mælk), og kog suppen op igen.
- Smag din blomkålssuppe til med mere friskkværnet peber - og eventuelt lidt salt.
Hvis du er vild med blomkål, ja så vil du også elske denne blomkålssuppe.
Og hvis du ikke synes om blomkål, vil du muligvis alligevel kunne lide denne suppe.
Blomkål er nemlig nok den kål, der har den svageste kålsmag.
Faktisk er forfatteren Mark Twain citeret for at sige: Blomkål er en kål, der har fået en ordentlig uddannelse!
Blomkål kan da også bruges til mange ting, og den er fin at putte rå i salater, som eksempelvis denne rå blomkålssalat.
Og så er den rig på B- og C-vitaminer, men også B6-vitamin og samtidig indeholder den en del kostfibre.
Så bare spis løs - og du kan jo starte med denne lækre blomkålssuppe.
Den færdige blomkålssuppe anrettes med rigelige mængder af parmaskinke, og beregn mindst to skiver pr. person.
Du kan riste parmaskinken af på panden - eller blot servere den til uden stegning. Den saltede smag er perfekt til blomkålssuppen.
Opskriften er til fire personer.