Tunpizza er virkelig hurtig at lave, og så smager den bare dejligt for os, der elsker tun. Her med spinat, avocado og hjemmelavet tomatsovs.
Tunpizza er en god måde at få børnene til at spise fisk og grøntsager. Her er både tun fra dåse, champignoner, avocado og spinat.
En god og sund mundfuld. Og så er den relativt hurtig at lave, hvis du køber pizzabunde i stedet for at bage selv.
Du kan selvfølgelig lave dine egne bunde, hvis du vil det, kan du tjekke denne opskrift ud: Opskrift på de italiensk pizzadej.
Opskrift på tunpizza med avocado
Ingredienser
- 2 surdejspizzabunde færdiglavet
Tomatsovs
- 1 dåse hakkede tomatesr m oregano & basilikum
- 1 spsk whisky for eks. Highlandpark 12
- 2 tsk muskatnød
- 1 tor brun champignon
- flagesalt
Fyld
- 2 dåser tun i olie drænet for olie
- 2 avocado i skiver
- 2 store brune champignoner i tynde skiver
- 4 håndfuld babyspinat øko, frisk
- 2 friske mozzarella drænet for vand
- 1 chili gauda ost revet
- 6 soltørrede tomater x øko frisk, hakket
- flagesalt
Sådan gør du
- Tænd ovnen efter anvisning på pizzapakken (250 grader almindelig ovn).
- Blend tomatsovsen til en ensartet tomatsovs.
- Kom pizzabundene på bagepapir, smør godt med tomatsovs på og fordel champignonen.
- Smuldr frisk mozzarella henover og riv chili gauda ost, så det dækker pizzaen.
- Sæt pizzaerne ind i den forvarmet ovn og bag efter anvisning på pizzapakken - ca. 10 minutter.
- Tag pizzaerne ud, fordel babyspinat, avocado, soltørrede tomater og tun herpå.
- Drys med flagesalt og server med det samme.
Tips
Du kan blande kapers i tunen, før du hælder den over pizzaen. Kapers og tun passer altid godt sammen, også i en almindelig tunmousse.
Server pizzaerne med en god skål salat, for eksempel denne sprøde spidskålssalat med ærter.
Eller sæt gnavegrønt frem i en skål, for eksempel agurker, gulerødder og selleristave.
Maria Ullergaard har en stor passion for mad, og leverer lækre opskrifter til Madens Verden. Følg hende også på @madoglivsnyderi på Instagram.
Comments
No Comments