Ovnbagte kartoffelbåde med soltørrede tomater og en god balsamico er dejligt tilbehør til næsten alt. Her er opskriften på en favorit.
Ovnbagte kartoffelbåde får ekstra smag, når de bages sammen med soltørrede tomater og balsamico.
Kartofler er altid et hit, særligt når de bages i ovnen. Og når du så tilføjer få men lækre ingredienser, så har du et rigtig godt tilbehør.
Om det er til vegetardellerne eller en stegt kylling, kan du bruge denne opskrift. Og spiser I ikke op, kan du genbruge dem næste dag i en salat.
Opskrift på ovnbagte kartoffelbåde
Ingredienser
- 1 kg kartofler små i både
- 1 håndfuld soltørrede tomater i strimler
- 0,5 dl fløde
- flagesalt
- 1 sjat cremet balsamico med trøffel
- 1 håndfuld frisk oregano
Sådan gør du
- Tænd ovnen på varmluft 200 grader.
- Skær kartoflerne i både og kom dem i et ildfast fad, fordel de soltørrede tomater over og den cremede balsamico med trøffel.
- Hæld fløden over og drys med flagesalt. Vend det godt sammen.
- Sæt det ind i den forvarmet ovn og bag i 45-55 minutter. Vend i det et par gange.
- Inden servering drysses frisk oregano over.
Tips
Kartofler svinder lidt, når de bages, så hvis I elsker kartofler, skal I nok have ca. 500 gram mere, end opskriften angiver.
Her er brugt frisk oregano til at drysse ud over kartoflerne, men du kan bruge en hvilken som helst krydderurt. Det er en smagssag.
Server til for eksempel gode skaftkoteletter eller en grydestegt kylling. Du kan også servere kartoflerne til vegetarbøffer.
Maria Ullergaard har en stor passion for mad, og leverer lækre opskrifter til Madens Verden. Følg hende også på @madoglivsnyderi på Instagram.