Her får du min opskrift på lækre, sprøde kartoffelbåde i airfryer, som du kan lave hurtigt og nemt som tilbehør.
Med opskriften på kartoffelbåde i airfryer får du virkelig lækre og sprøde kartofler, som smager forrygende.
Kartoffelbådene er krydret med paprika og oregano, men du kan også bare nøjes med at lave dem med salt - eller for eksempel give dem lidt timian i stedet.
En af fordelene ved at lave kartoffelbådene i airfryeren er også, at du bruger meget lidt fedtstof. Her er det nemlig den cirkulerende luft i airfryeren, der gør kartoflerne sprøde.
Hvis du foretrækker at lave dine kartofler i ovnen i stedet, så finder du opskriften på kartoffelbåde i ovn her.
Opskriften er til fire personer.
Opskrift på kartoffelbåde i airfryer
Få tilsendt opskriften på mail
Ingredienser
- 1000 gram kartofler - mellemstore
- 1 teskefuld paprika
- 1 teskefuld oregano
- 2 teskefuld flagesalt
- 2 spiseskefuld olivenolie
Sådan gør du
- Når du skal i gang med at lave kartoffelbåde i airfryer, skal du først vaske dine kartofler, så skrællen er ren.
- Skær dem så i grove både og put dem i en skål. Drys krydderier og hæld olien ud over kartoflerne.
- Vend kartoflerne godt rundt i krydderiblandingen med en ske, så alle kartoflerne er dækket.
- Hæld nu dine kartoffelbåde direkte ned i kurven på din airfryer. Du skal ikke bruge bagepapir eller form, da det er vigtigt for at få sprøde kartoffelbåde, at luften nemt kan cirkulere rundt om kartoflerne.
- Giv dine kartoffelbåde 25 minutter ved 200 grader i airfryeren.
Næringsindhold
Nu er kartoffelbådene klar til servering.
Du kan servere dem til al slags kød. Det kan for eksempel både være til ovnbagte kyllingelår eller culottesteg.
Tips
Jeg har valgt at krydre mine kartoffelbåde med paprika og oregano, men du kan også sagtens bare lave dem med salt - eller prøve andre krydderier som hvidløgspulver eller herbes de provence i stedet.
Kartoffelbådene kan eventuelt serveres til en roastbeef i airfryer. Dertil en lækker whiskysauce.
Jørgen Kristensen
Ved eksempelvis pommes frites og kartoffelbåde fra dybfrost, skal de så først tøes op inden de kommer i Airfryeren?
Holger Rørby Madsen
Hej Jørgen
Nej, de kommes altid frosne i airfryeren 🙂
Alt det bedste
Holger