• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Tilbehør › Sprøde kartofler med ost og krydderier

Sprøde kartofler med ost og krydderier

Sprøde kartofler
5 fra 3 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
19
SHARES
FacebookMessenger19PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 23. februar 2024 - Udgivet: 2. december 2021

Sprøde kartofler med ost får de lækreste, sprøde bunde, når de bages i ovnen med fintrevet Grana Padano og krydderier. Se hvordan.

Sprøde kartofler er noget af det skønneste. Når man bider i en kartoffel, der er blød indeni og har et lækkert lag ost udenpå.

Her får du tricket til at pifte kartoflerne op som tilbehør til en middag eller blot som snack i en tapas.

Kort sagt skal du blot skære små kartofler i halve, vende den flade bund ned i et fad med olivenolie, revet Grana Padano, rasp og krydderier. Og så passer de sig selv i ovnen. Lækkert og nemt.

OBS: Denne opskrift er sponsoreret af Grana Padano, men udviklet af Madens Verden.

Se andre lækre opskrifter her:

  • Italiensk simreret med dumplings
  • Italienske kødboller i tomatsovs
  • Pasta med kødsovs
  • Lasagne bolognese

Opskrift på sprøde kartofler med ost

Sprøde kartofler
Karen SenecaKaren Seneca

Sprøde kartofler

5 fra 3 stemmer
Sprøde kartofler med ost får den lækreste crispy overflade, når de bages i ovnen med fintrevet Grana Padano og krydderier. Se hvordan.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 45 minutter min
Samlet tid 55 minutter min
Antal: 5 personer
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1 kg kartofler - små, delt i halve
  • 2 spsk olivenolie
  • 1,5 dl Grana Padano - fintrevet
  • 2 spsk rasp
  • 1 tsk oregano - tørret
  • 1 tsk paprika - stødt
  • 1 fed hvidløg - finthakket
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Tænd ovnen på 200 grader almindelig over- og undervarme.
  2. Skyl de små kartofler grundigt og del dem i halve.
  3. Smør et ovnfast fad godt ind i olivenolie.
  4. Riv Grana Padano-osten fint, så du ca. har 1,5 dl. Hæld osten i en skål og bland med 2, spsk. rasp, 1 tsk. paprika, 1 tsk. oregano, et presset hvidløgsfed samt salt og peber.
  5. Drys nu ostesmulderet henover olivenolien i fadet, så det bliver nogenlunde jævnt fordelt.
  6. Læg kartoflerne med den flade del nede. Giv dem et lille pres. Kom fadet i ovnen i 40 minutter, og lad dem hvile fem minutter, før du serverer de lækreste sprøde kartofler.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tip

Som du kan se, placeres kartoflerne med den flade del ned i oste-blandingen. Foto: Karen Seneca, Madensverden.dk.

Du skal bruge frisk Grana Padano i stedet for det, du kan købe, som allerede er revet.

Herved får du sprøde kartofler, som du for eksempel kan servere sammen med kylling og salat eller som snack med en hjemmelavet kryddermayo.

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Sæson i juli

Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager

Madplan uge 27

Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter

Billede af Vining bøfgryde.

Viking bøfgryde - gryderet med oksesauté

Forsiden lige nu

Kyllingeret med ris i ovn
Kyllingeret med ris i ovn→ Se opskriften
Madplan uge 27
Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter→ Se opskriften
kartoffelsalat med soltørrede tomater
Kartoffelsalat med soltørrede tomater og gul peberfrugt→ Se opskriften
kyllingesatay spyd
Kyllingesatay - marinerede kyllingespyd til ovn eller grill→ Se opskriften
Billede med sort peber.
Peber - fakta og viden om sort, hvid og grøn peber→ Se opskriften
billede med kylling i fad med spidskål
Kylling i fad med spidskål, nye kartofler og asparges→ Se opskriften
billede med stikkelsbærkage opskrift
Stikkelsbærkage→ Se opskriften
Katrines yndlingsboller
Katrines yndlingsboller→ Se opskriften
billede af rabarbercrumble med kokos
Opskrift på rabarbercrumble med kokos→ Se opskriften
Affogato - italiensk kaffedessert
Affogato – nem italiensk isdessert med kaffe→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required