Italiensk simreret med svinekød og den mest guddommelige sovs samt bagte osteboller. En opskrift på en ret, der virkelig smager af noget.
Italiensk simreret med så meget saft og kraft, at man ikke kan lade være med at tage en til portion.
Hvis det er noget for dig, skulle du tage at lave denne ret. Udover den aromatiske tomatsauce med svinekød er der de lækreste osteboller - på italiensk: Canederli - med Grana Padano.
Disse bages på toppen af gryderetten, som rundes af i ovnen efter en times tid på komfuret. Det hele får et drys persille før serveringen.
OBS: Denne opskrift er sponsoreret af Grana Padano, men udviklet af Madens Verden.
Opskrift på italiensk simreret
Italiensk simreret
Ingredienser
- 2 spsk olivenolie
- 1 stk løg - i tynde skiver
- 3 fed hvidløg
- 1 stk selleristav - grofthakket
- 2 stk gulerødder - eller en stor, grofthakket
- 1 tsk chiliflager
- 400 gram svinekød - kotelet eller kam i tern
- 1,5 dåse flåede tomater - hakkede
- 2 spsk rød pesto - med soltørrede tomater
- 1 spsk balsamicoeddike
- 2,5 dl bouillon - eller fond
- 6 kviste timian - friske
- 1 spsk sukker
- 0,5 dl Grana Padano - revet og bruges som drys
- 1 håndfuld persille - finthakket til drys
Dumplings
- 80 gram Grana Padano - fintrevet
- 80 gram smør
- 150 gram hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 0,5 dl mælk
Sådan gør du
- Halver løget og skær det i tynde skiver. Pres hvidløgsfed, skær selleristaven i skiver og riv guleroden groft.
- Varm olivenolie i en stegegryde og tilsæt løgene, når olien er varm. Steg løgskiverne på medium varme i fem minutter og tilsæt derefter svinekødstern. Steg, til de har fået farve.
- Tilsæt hvidløg, chiliflager, grofthakket eller groftrevet gulerod og selleristav i små tern. Steg et par minutter under omrøring.
- Tilsæt rød pesto, flåede tomater, balsamico og bouillon. Rør rundt og tilsæt timiankviste, sukker, lidt salt og friskkværnet peber. Lad retten simre 45-60 minutter. Jo længere tid, desto bedre.
Dumplings med ost
- Skær smør i små tern og kom det i en skål.
- Riv Grana Padanoen, så du har mindst 100 gram. Du skal bruge 80 gram til dine dumplings. Resten til at drysse på retten, før den skal i ovnen.
- Bland bagepulver med hvedemel og ælt det ind i smørret med dine hænder. Det bliver lettere grynet. Hæld nu osten i og ælt det godt sammen med en kvart til en halv dl. mælk. Dejen må godt klistre lidt.
- Form runde boller af dejen.
Italiensk simreret
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
- Smag tomatsaucen til og hæld den i et ovnfast fad eller en ovnfast skål. Placer dine dumplings ovenpå tomatsaucen.
- Drys med det sidste Grana Padano og placer fadet i ovnen. Lad retten stege i 25 minutter, før du tager den ud og drysser med frisk, finthakket persille.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tip
Italienske dumplings hedder canederli og laves ofte med tørt brød. De kan minde om de tyske og østrigske knödel, men her er der brugt mel, smør og Grana Padano-ost for at give en lækker konsistens.
Jeg har brugt bagepulver i opskriften, så de kan hæve lidt og blive mere luftige under bagningen.
Du kan lave italiensk simreret uden bollerne og spise pasta til i stedet.
Del dine ideer og tanker med os andre her: