Opskriften på kartofler med smeltet smør og persille. Allerbedst er opskriften med nye, danske kartofler, men andre små kartofler kan bruges udenfor sæson.
Kartofler med smeltet smør er en nem og meget lækker måde at servere de små kartofler på, og tilbehøret er i særklasse når du anvender nyopgravede danske kartofler.
På andre tidspunkter af året skal du dog alligevel ikke snyde dig selv, og her kan du sagtens også anvende de små og nemme kartofler fra supermarkedets grøntafdeling.
Opskriften er beregnet som tilbehør til fire personer.
Ingredienser til kartofler med smeltet smør
1 kilo små kartofler
50 gram smør
1 bundt persille
Flagesalt
Fremgangsmåde
- De små kartofler skrubbes fri for jord og kommes i en gryde med koldt vand, der netop dækker kartoflerne. Kom en spiseskefuld salt ved.
- Kog kartoflerne netop møre, og kogetiden afhænger af hvilke typer kartofler du anvender. Men beregn fra 7-15 minutter, hvor kartoflerne koges med låget lidt på klem.
- Hæld vandet fra og lad kartoflerne dampe godt af.
- Smelt smørret i en gryde eller mikrobølgeovnen.
- Persille hakkes groft.
- Kom de kogte kartofler i en skål, og tilsæt smeltet smør og persille. Krydr også med lidt ekstra flagesalt.
- Vend det forsigtigt rundt og servér straks.
Kartofler med smeltet smør er perfekt til frikadeller, stegt flæsk og rødspætte i ovn.
Se også mine opskrifter på:
Nem kartoffelsalat med asparges
Kogetid på nye danske kartofler.
Comments
No Comments