Sådan laver du rugmelspaneret rødspætte med dampede asparges og stegte kartofler. En nem og lækker opskrift på fisk, som de fleste godt kan lide.
Rugmelspaneret rødspætte er en lækker måde at lave fisk på, og stort set alle kan godt lide en velstegt fiskefilet.
Her paneres fisken i groft rugmel, hvorefter det steges i smør. Du kan også tilsætte lidt olie til smørret, så det ikke branker så hurtigt.
Jeg har beregnet to rødspættefileter pr. person her, men er det små fileter, skal du måske bruge tre eller fire.
Opskriften er beregnet som aftensmad til fire personer.
Opskrift på rugmelspaneret rødspætte
Rugmelspaneret rødspætte med asparges og kartofler
Tryk på antal stjerner for at bedømme
Udskriv Pinterest Gem på din huskeliste herIngredienser
Rødspætter
- 8 stk. rødspættefileter uden ben
- groft rugmel
- salt
- peber
- smør
Ovnbagte kartofler
- 650 gram kartofler
- olivenolie
- 1 teske hvidløgspulver
- flagesalt
- 1 potte rosmarin
Dampede asparges
Desuden
- 1 citron
Sådan gør du
- Anvend gerne små kartofler, som halveres på midten og vendes med lidt olivenolie, hvidløgspulver, salt og finthakket rosmarin.
- Kom kartoflerne ind i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, og giv dem ca. 30 minutter.
- Hæld groft rugmel i en tallerken og vend det sammen med lidt salt og friskkværnet peber.
- Vend rødspættefileterne i rugmelet og stil dem til side.
- Varm en pande op ved en jævn varme og kom smør på. Lad smørret bruse af.
- Steg nu rødspættefileterne i ca. 2 minutter på hver side, og vend dem kun én gang. Skru lidt ned for varmen hvis de bliver for mørke, og husk rigeligt med smør på panden.
- Steg rødspætterne i flere hold, og læg til side efterhånden. Overdæk evt. med lidt sølvpapir.
- Knæk roden af de grønne asparges, og damp dem i kogende og letsaltet vand i et minut.
- Anret med rugmelspaneret fiskefilet nederst på tallerkner, derpå de dampede asparges. Læg stegte kartofler ved siden af fisken, og vedlæg også en citronbåde eller to.
Se også mine opskrifter på:
Kom med din kommentar her