Vegetar spinat pandekager er sunde og smukke pandekager, der serveres som et hovedmåltid uden kød. Her er de fyldt med bla. bagte kikærter og spidskål.
De grønne og flotte vegetar spinat pandekager vækker altid jubel når de sættes på bordet.
Og selvom denne opskrift altså er uden kød, så skal I nok blive mætte, for både pandekager, kikærter og fyldet mætter altså godt.
Udover det er en vegetarret, så er det også et hovedmåltid der kan laves på ikke lang tid.
Opskriften på vegetar spinatpandekager er beregnet som hovedret til fire personer.
Opskrift på vegetar spinat pandekager
Vegetar spinat pandekager med kikærter og spidskål
Ingredienser
Bagte kikærter
- 230 gram kikærter - på dåse
- 1 teskefuld paprika
- 1 teskefuld hvidløgspulver
- 1 teskefuld oregano - tørret
- Lidt olivenolie
- salt og friskkværnet peber
Spinat pandekager
- 400 gram mælk
- 200 gram hvedemel
- 1 teske salt
- 3 æg
- 2 spiseskefulde olivenolie
- 100 gram spinat - frisk
- Lidt smør - til stegning
Øvrig fyld
- 0,5 spidskål
- 1 bakke tomater
- 1 bundt forårsløg
- 3 gulerødder
Sådan gør du
- Start med at lave de bagte kikærter. Skyl kikærterne i en sigte under den kolde hane og dryp af. Kommes i et lille ildfast fad, hvor de vendes med paprika, hvidløgspulver, oregano, olie salt og peber. Bages i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft i 20 minutter.
- Mælk og hvedemel kommes i en blender sammen med salt, æg, lidt olivenolie og friske spinatblade. Blendes til en jævn og grøn pandekagedej, der ser smuk og indbydende ud.
- Bages på en pande med lidt smør, og du kan lave 10 gode vegetar spinat pandekager af denne portion.
- Spidskål snittes i helt tynde strimler, mens tomater skæres i tynde både og forårsløg i mindre tynde skiver. Gulerødderne rives groft på et rivejern. Anret grøntsagerne på et fad, så man selv samler sine vegetar spinat pandekager ved bordet.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Noter
Ved serveringen fyldes de smukke vegetar spinat pandekager med bagte kikærter, spidskål og de øvrige grøntsager.
Jeg synes ikke en dressing er nødvendig, men ellers kan du hurtigt lave en hjemmelavet persillepesto til.
Se også mine opskrifter på:
Susanne Hansen
Hej😊. Hvordan er du kommet frem til at der kun er 120 kalorier i ?
Mvh Susanne
Holger Rørby Madsen
Hej Susanne
Du har ret, og jeg har nu lavet den rigtige udregning. Bemærk, at indholdet er pr. person 🙂
Alt det bedste
Holger