Vegetar spinat pandekager er sunde og smukke pandekager, der serveres som et hovedmåltid uden kød. Her er de fyldt med bla. bagte kikærter og spidskål.
De grønne og flotte vegetar spinat pandekager vækker altid jubel når de sættes på bordet.
Og selvom denne opskrift altså er uden kød, så skal I nok blive mætte, for både pandekager, kikærter og fyldet mætter altså godt.
Udover det er en vegetarret, så er det også et hovedmåltid der kan laves på ikke lang tid.
Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer.
Ingredienser til vegetar spinat pandekager
230 gram kikærter på dåse
1 teskefuld paprika
1 teskefuld hvidløgspulver
1 teskefuld tørret oregano
En god sjat olivenolie
Salt og lidt peber
400 gram mælk
200 gram hvedemel
1 teske salt
3 æg
2 spiseskefulde olivenolie
100 gram frisk spinat
Lidt smør til stegning
½ spidskål
1 bakke tomater
1 bundt forårsløg
3 gulerødder
Fremgangsmåde
- Start med at lave de bagte kikærter. Skyl kikærterne i en sigte under den kolde hane og dryp af. Kommes i et lille ildfast fad, hvor de vendes med paprika, hvidløgspulver, oregano, olie salt og peber. Bages i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft i 20 minutter.
- Mælk og hvedemel kommes i en blender sammen med salt, æg, lidt olivenolie og friske spinatblade. Blendes til en jævn og grøn pandekagedej, der ser smuk og indbydende ud.
- Bages på en pande med lidt smør, og du kan lave 10 gode vegetar spinat pandekager af denne portion.
- Spidskål snittes i helt tynde strimler, mens tomater skæres i tynde både og forårsløg i mindre tynde skiver. Gulerødderne rives groft på et rivejern. Anret grøntsagerne på et fad, så man selv samler sine spinatpandekager ved bordet.
Ved serveringen fyldes de smukke vegetar spinat pandekager med bagte kikærter, spidskål og de øvrige grøntsager.
Jeg synes ikke en dressing er nødvendig, men ellers kan du hurtigt lave en hjemmelavet persillepesto til.
Se også mine opskrifter på