Pandekager med svampe og spinat er simpelthen så lækkert. Og så er de perfekte som en let og sund frokost til hele familien.
Pandekager med svampe er en skøn frokost. Søde eller salte, uanset fyldet, så er pandekager en favorit hos mange mennesker.
Hvilket er forståeligt, da de er lækre, og ofte kan man bruge ingredienser, som man allerede har i sit køkken.
Jeg plejer at lave dem som frokostret, og så lave en pandekage ekstra, som jeg spiser med sukker til frokost-dessert (findes det?)
Første gang jeg lavede disse pandekager, var efter jeg havde været en tur til Paris og havde stoppet mig selv med crepes.
Det inspirerede mig til, at pandekager selvfølgelig også kan spises salte og ikke kun som dessert. Nu er madpandekager en lige så stor favorit som de søde.
Opskrift på pandekager med svampe
Ingredienser
Pandekager
- 150 gram hvedemel
- 3 dl mælk
- 4 stk æg
- 1 nip salt
- 50 gram smør
Svampe og spinatfyld
- 400 gram champignoner
- 400 gram spinat
- 3 fed hvidløg
- 1 stk løg
- 1 spsk olivenolie
- 1 tsk stødt oregano
- 1 tsk stødt timian
- 1 tsk rosmarin
- 0,5 tsk sort peber
- 1 tsk salt
- 4 spsk revet ost cheddar eller mozzarella
Sådan gør du
- Start med at lave pandekagerne. I en skål tilføjes hvedemel og 1,5 dl mælk, pisk det godt sammen, indtil der ikke er flere klumper.
- Tilføj derefter resten af mælken og tilføj et æg af gangen, mens du pisker. Tilsæt salt og lad den færdige dej stå i 30 minutter.
- I mens dejen hviler, kan vi lave fyldet. I en pande tilsættes olie, oregano, rosmarin, timian og hakket hvidløg. Lad det stege i tre minutter, tilsæt derefter hakket løg. Lad det hele stege sammen i yderligere fem minutter.
- Tilføj nu champignoner i skiver til panden og steg det hele sammen i fem-ti minutter, eller indtil champignonerne er gyldne. Tilføj hakket spinat og steg det, indtil at spinaten er svundet ind og vandet fordamper. Dette tager yderligere fem minutter.
- Smag til med salt og peber.
- På en ren pande tilføjes en klat smør ved middel varme. Lad panden varme godt igennem og tilføj derefter pandekagedej og vend panden rundt, så dejen fordeler sig jævnt på panden. Bag pandekagen, til den er gylden på begge sider. Forsæt til, dejen er brugt.
- På en ny pande tilføjes en pandekage af gangen med tre spsk svampe-spinat fyld og en spsk revet ost. Rul pandekagen sammen og lad den stege i tre minutter - eller indtil osten er smeltet. Forsæt indtil alt fyldet er blevet brugt.
- De lækreste pandekager med svampe er nu klar til servering.
Næringsindhold
Tip og noter
Jeg vælger at putte ost i pandekagerne og stege dem en ekstra gang, så osten smelter. Denne detalje sætter prikken over i'et, for det giver bare en rigtig god smag.
Jeg foretrækker at spise pandekagerne varme direkte fra panden, men de er også lækre kolde, så man kan godt vælge at lave dem på forskud og pakke dem ned i madkassen.
Man kan også være kreativ og tilføje flere grønsager eller for eksempel skiver af tofu. Osten bestemmer man også selv. Jeg har prøvet at lave retten før med både cheddar, mozzarella, feta og parmesan, og det hele var lækkert.
Se også andre kreative opskrifter på pandekager:
Blomkålspandekager - vegetariske