Madpandekager er nem aftensmad, der ikke behøver være usund. Her er madpandekagerne fyldt med grillet kylling, majs, spinat og persille.
Madpandekager kan sagtens serveres som sund aftensmad. Det er pandekager uden sukker, som du fylder med kylling og lækre grøntsager.
Her har jeg brugt spinat, majs og tomater, men du kan jo bruge andre ting i stedet. Eks. er både avocado og peberfrugt også fine som fyld.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på madpandekager
Madpandekager med fyld af kylling og spinat
Tryk på antal stjerner for at bedømme
UDSKRIV PINTERESTIngredienser
Sådan gør du
- Pisk æggene grundigt, så de bliver luftige.
- Kom så mælk og hvedemel i lidt ad gangen, og pisk det godt ind i pandekagedejen. Tilsæt til sidst lidt salt, og sæt nu dejen til hvile i 30 minutter i køleskabet.
- Gør kyllingekødet rent for fedt og urenheder, krydr med lidt paprikaolie og salt, og grill eller pandesteg det så det er gennemstegt. Det tager ca. 5 minutter på hver side. Skær så kyllingebrysterne i små tern eller strimler.
- Skyl spinaten grundigt så alle jordrester kommer af, og slyng spinaten tør for vand. Eller køb en spinat, der er klar til brug.
- Skær tomaterne i halve eller kvarte, så de passer med mundrette stykker.
- Vask persillen og hak den groft.
- Steg nu madpandkagerne på en varm pande - helst en teflonpande, så de ikke hænger fast. Et godt tip når du steger pandekager er, at pensle panden med en smule smør inden du kommer næste hold dej på panden.
- Når madpandekagen er færdig, kommer du fyldet på. Først lidt spinat, så majs, kylling og til slut lidt persille. Du får ialt 8-10 madpandekager ud af denne portion.
Tips
De færdige madpandekager foldes sammen, og serveres straks.
Eventuelt sammen med en lille grøn salat.
Er der nogen i overskud, stilles de på køl straks og anvendes i madpakken dagen efter.
Se også mine pandekageopskrifter på:
Hej
Dejlige madpandekager men jeg kom lidt karrydressing på. Jeg ved godt det feder lidt mere men det giver lidt mere smag til dem. Selve pandekagerne er super nemme og gode.
Kh Louise Lund
Hej Louise
Det er en god idé at tilføje lidt karrydressing til fyldet i madpandekagerne - jeg skal nok lægge en opskrift op på karrydressing snarest.
Bedste hilsner
Holger
Guffeliguf.dk.