Min opskrift på ratatouille, der er en fransk grøntsagsret, som du nemt laver i gryde. God som tilbehør til kødretter - eller som vegetarret.
Ratatouille er en vaskeægte fransk klassiker, og her får du min opskrift på den skønne gryderet med grøntsager.
Retten stammer oprindeligt fra Provence i Frankrig, og det er en simpel gryderet, som udelukkende laves med grøntsager.
Der anvendes løg, squash (som franskmændene kalder courgetter), aubergine, peberfrugt og tomater, og det hele steges af i en god olivenolie.
Ratatouille er utrolig nem at lave, og så er den virkelig velsmagende. Brug den som tilbehør til retter med kød, kylling eller fisk.
Eller nyd den sammen med pasta som en mættende og lækker vegetarret.
Se også mine opskrifter på:
Opskrift på nem ratatouille
Opskriften er beregnet til fire personer, og de angivne mængder er vejledende.
Ratatouille
Ingredienser
- 1 stort løg - hakkes fint
- 3 fed hvidløg - hakkes fint
- olie - til stegning
- 1 lille aubergine - i mundrette tern
- 1 lille squash - i mundrette tern
- 1 rød peberfrugt - i mindre tern
- 6 cherrytomater - i kvarte
- 1 dåse hakkede tomater
- 4 spiseskefulde timian - frisk, hakket
- 1 citron - friskpresset saft
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Klargør grøntsagerne som anvist.
- Find en god gryde frem, og varm den op ved middel varme. Kom en god sjat olie i.
- Tilsæt derefter hakket løg og hvidløg, og lad det sautere blankt uden at tage farve.
- Kom så aubergine ved sammen med squash og peberfrugt, og sauter videre i et minuts tid. Vendes forsigtigt rundt undervejs.
- Kom cherrytomater ved sammen med hakkede tomater og timian, og lad det koge op.
- Skru lidt ned for varmen, læg låget på, og lad du din ratatouille simre i cirka 20 minutter, så grøntsagerne er møre.
- Smag til med lidt friskpresset citronsaft, salt og friskkærnet peber.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Ratatouille serveres straks som tilbehør til både retter med kød eller kylling, men den franske klassiker er også fin til fisk som eks. torsk.
Du kan også servere til den pasta som en nem vegetarret. Her kan du vende kogt pasta sammen med retten, og det smager altså dejligt.
Her finder du mange flere opskrifter på fransk mad.
Del dine ideer og tanker med os andre her: