Ratatouille: Her er en rigtig god opskrift på den franske klassiker, hvor alle grøntsagerne bages i ovnen uden at du skal svitse dem først.
Opskriften på ratatouille er beregnet til fire personer.
Ingredienser til ratatouille
En halv aubergine
1 lille squash
1 rød peberfrugt
1 skalotteløg
4 fed hvidløg
3 tomater
3 spiseskefulde olivenolie
Salt
1 stor dusk frisk timian
Fremgangsmåde
- Find et ovnfast fad frem, og smør den let med lidt olivenolie.
- Skær auberginen i tynde skiver, og læg dem som et lag i bunden af fadet. De må gerne overlappe hinanden lidt. Drys lidt salt på.
- Vask squash og skær den i tynde skiver, som du lægger over aubergineskiverne.
- Skær den røde peberfrugt i tynde strimler, og fordel dem ud over squashskiverne.
- Hak skalotteløg og hvidløg fint, og fordel over grøntsagerne i fadet.
- Skær tomaterne i tynde skiver, og læg dem øverst i din ratatouille.
- Dryp så lidt olivenolie på, kom lidt ekstra salt ved og fordel timian over tomaterne.
- Stil fadet med grøntsagerne ind i en forvarmet ovn ved 185 grader varmluft, hvor det skal bages i 45 minutter.
- Men efter en halv time hiver du hurtigt fadet ud, vender grøntsagerne rundt, og stiller det tilbage det sidste kvarter.
- Efter endt tilberedning er ratatouillen klar til servering.
- Den passer godt til mange retter med kød, prøv den eksempelvis til en oksefilet eller culotte.
Note: Ja, ratatouille er glimrende som tilbehør. Men den er faktisk også en rigtig fin vegetarret, så tag en kødfri dag med denne franske fristelse.