Her får du en opskrift på kylling med ratatouille i fad. Det er en lækker ovnret med kylling, aubergine, squash og andre lækre grøntsager.
Kylling med ratatouille i fad er en super lækker og nem ret, som laves på ca. 1 time.
Her parteres en hel kylling, hvorefter den tilberedes i et fad i ovnen sammen med de klassiske grøntsager til ratatouille, nemlig aubergine, squash, tomater med mere.
Kylling i ratatouille er virkelig en ret med masser af smag, og du kan med fordel servere den til ovnstegte kartofler eller pasta.
Skyen fra kylling og grønstager smager himmelsk godt, så husk at øse rigelig af den op over maden ved servering.
Opskriften er beregnet som en hovedret til fire personer, og den er også velegnet som gæstemad.
Opskrift på kylling med ratatouille
Ingredienser
- 1 kylling hel kylling på ca. 1,5 kilo, parteret
- 2 rødløg i grove både
- 4 fed hvidløg knust og hakket groft
- 1 lille aubergine i mindre tern
- 1 lille squash i mindre tern
- 2 røde peberfrugter i mindre tern
- 200 gram tomater små, halveres
- 1 potte timian
- 1 citron
- olivenolie
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Tænd din ovn på 200 grader varmluft. Find et stort ildfast fad frem, og smør det med olivenolie.
- Gør rødløg, hvidløg, aubergine, squash, peberfrugter og tomater klar som anvist.
- Fordel grøntsagerne i fadet.
- Kom finthakket timian ved og vend det godt rundt.
- Kyllingen parteres i henholdsvis over- og underlår og bryst. Brystfileterne deles på midten, så du ialt har otte stykker kylling. Vingerne kan også sagtens lægges ved.
- Dryp kylling og grøntsager med friskpresset citronsaft og olivenolie. Brug 5-6 spiseskefulde olivenolie.
- Krydr kylling med ratatouille med salt og friskkværnet peber.
- Stil fadet med kylling i ratatouille ind i ovnen, og nu skal retten have ca. 45 minutter. Måske 5 minutter. Kyllingen skal være gennemstegt, men heller ikke tør.
Næringsindhold
Tips
Kylling med ratatouille serveres straks, og gerne sammen med ovnstegte kartofler eller en hjemmelavet pasta.
Se også disse opskrifter: