God opskrift på en lille smørkage, der dig stadig giver kage nok til otte personer. Smørkagen kan fryses og varmes op i mikrobølgeovn.
Lille smørkage med en remonce, som gør den svampet, lækker og sød. Hvem kan ikke bruge det en søndag eftermiddag?
Og hvorfor lille? Jo, det skyldes, at kagen så absolut er bedst, når den er nybagt. Derfor er det rart at bage en mindre kage, som bliver spist.
I stedet for en stor, som man går og spiser af de næste dage, imens den måske bliver lidt tør.
I kagen kommer du også en almindelig, hjemmelavet vaniljecreme i. Følg linket her for at finde opskriften: Sådan laver du creme til smørkagen.
Opskrift på en lille smørkage
Ingredienser
- 2 deciliter mælk
- 30 gram gær
- 100 gram blødt smør
- 1 æg
- ½ tsk kardemomme
- 40 gram sukker
- 350 gram hvedemel
Øvrige fyld
- 50 gram blødt smør
- 75 gram flormelis
- 1 æg til pensling
Æggehvideglasur
- 100 gram flormelis
- lidt pasteuriseret æggehvide
Sådan gør du
- Start med at lave kagecremen som i linket længere oppe. Køl den af.
- Så er det dejen. Lun mælken, og rør gæren ud i den. Brug gerne røremaskine. Tilsæt æg, sukker og kardemomme, og ælt derefter gradvist halvdelen af melet i.
- Ælt så det bløde smør i, og derefter resten af melet, så du har en let dej, der ikke er alt for hård. Tilsæt om nødvendigt lidt mindre eller mere mel.
- Læg viskestykke over og lad nu dejen hæve et lunt sted i 20 minutter.
- Kom smør og flormelis i en skål, og rør det sammen med en spiseske. Det skal være en luftig smørcreme.
- Beklæd en bradepande eller et ildfast fad med et stykke bagepapir. Bradepande eller fad skal være cirka 20 gange 25 centimeter.
- Ælt dejen let igennem på et bord med lidt mel, og del den i to stykker. Den ene halvdel rulles ud så den passer med en bradepande med en størrelse på cirka 20 gange 25 centimeter. Læg dejen i bunden af fadet, og fordel den afkølede kagecreme over den.
- Den anden del rulles også ud til en firkant på 25 gange 30 centimeter. Smørcremen fordeles ud over dejen.
- Tril nu sammen til en roulade, som skæres ud i 12 stykker. Stil dem ovenpå kagecremen i fadet, og pres dem let ned i kagecremen. Læg et viskestykke over, og lad smørkagen hæve i 45 minutter.
- Pensl smørkagen med et sammenpisket æg, og bag den i en forvarmet ovn ved 190 grader varmluft, hvor den skal cirka 25 minutter.
- Tag den lille smørkage ud af ovnen, og lad den køle af.
- Rør flormelis sammen med lidt pasteuriseret æggehvide til en luftig glasur, og pynt smørkagen.
Hvis du har lyst til at bage andre kager, der er baseret på gærdej, har vi en masse opskrifter, du kan kaste dig over.
Her er et par stykker:
Tak for mange gode opskrifter.
Jeg vil lave denne smørkage til weekenden, men er kommet i tvivl om, om der både skal smørcreme og creme i, for der står kun smørcreme i opskriften. Senere står der, der lægges creme på bunden.
Håber du kan hjælpe.