God opskrift på en lille smørkage, der dig stadig giver kage nok til otte personer. Smørkagen kan fryses og varmes op i mikrobølgeovn.
Til en lille smørkage (4-6 personer) skal du bruge:
2 deciliter mælk
30 gram gær
100 gram blødt smør
1 æg
En halv teskefuld kardemomme
40 gram sukker
350 gram hvedemel
Sådan laver du creme til smørkagen - følg linket
Øvrig fyld laves af
50 gram blødt smør
75 gram flormelis
Et sammenpisket æg til pensling
Æggehvideglasur røres med
100 gram flormelis
Lidt pasteuriseret æggehvide
Sådan bager du en lille smørkage:
Start med at lave kagecremen som i linket længere oppe. Køl den af.
Så er det dejen. Lun mælken, og rør gæren ud i den. Brug gerne røremaskine. Tilsæt æg, sukker og kardemomme, og ælt derefter gradvist halvdelen af melet i. Ælt så det bløde smør i, og derefter resten af melet, så du har en let dej, der ikke er alt for hård. Tilsæt om nødvendigt lidt mindre eller mere mel. Læg viskestykke over og lad nu dejen hæve et lunt sted i 20 minutter.
Kom smør og flormelis i en skål, og rør det sammen med en spiseske. Det skal være en luftig smørcreme.
Beklæd en bradepande eller et ildfast fad med et stykke bagepapir. Bradepande eller fad skal være cirka 20 gange 25 centimeter.
Ælt dejen let igennem på et bord med lidt mel, og del den i to stykker. Den ene halvdel rulles ud så den passer med en bradepande med en størrelse på cirka 20 gange 25 centimeter. Læg dejen i bunden af fadet, og fordel den afkølede kagecreme over den.
Den anden del rulles også ud til en firkant på 25 gange 30 centimeter. Smørcremen fordeles ud over dejen. Tril nu sammen til en roulade, som skæres ud i 12 stykker. Stil dem ovenpå kagecremen i fadet, og pres dem let ned i kagecremen. Læg et viskestykke over, og lad smørkagen hæve i 45 minutter.
Pensl smørkagen med et sammenpisket æg, og bag den i en forvarmet ovn ved 190 grader varmluft, hvor den skal cirka 25 minutter.
Tag den lille smørkage ud af ovnen, og lad den køle af. Rør flormelis sammen med lidt pasteuriseret æggehvide til en luftig glasur, og pynt smørkagen.
Lækker og lille smørkage, der laves med creme. Smørkagen pyntes med glasur, der røres af flormelis og pasteuriseret æggehvide. Foto: Guffeliguf.dk.
Kom med din kommentar her