Her er den bedste opskrift på dagmartærte. En nem og svampet smørkage i springform, der bages med remonce, creme og kanel. Kan fryses.
Dagmartærte er en klassisk og populær kage, der også går under navnet smørkage.
En lækker og svampet kage, som du nemt bager i springform.
Du laver dagmartærten med creme, remonce og kanel, og den færdige kage pyntes med glasur.
Opskrift på dagmartærte
Dagmartærte - lækker smørkage med remonce og creme
Ingredienser
- 100 gram mælk - lunken
- 20 gram gær
- 20 gram sukker
- 300 gram hvedemel - måske en anelse mere
- 2 æg
- 75 gram smør - blødt
- 1 teske kardemomme - stødt
- 1 nip salt
Kagecreme
- 1 portion kagecreme - opskrift i link, du skal bruge ca. 200 gram creme
Remonce
- 100 gram smør
- 100 gram brun farin
- 3 teskefulde kanel
Pensling
- 1 æg
- Lidt mælk
Pynt
- flormelis
- vand
- kakao - usødet
Sådan gør du
- Start med at lave dejen til din dagmartærte ved at røre gæren ud i lun mælk og sukker. Gæren skal røres helt ud.
- Tilsæt så hvedemel, æg, smør, kardemomme og salt. Saml dejen i skålen og kom den derefter ud på et meldrysset køkkenbord. Ælt dejen igennem i et par minutter i hånden, hvorefter den lægges tilbage i skålen.
- Dæk med et viskestykke og lad nu dejen hæve til dobbelt størrelse. Det tager typisk 45-60 minutter. Stil skålen med dejen et lunt sted.
- Imens laves kagecreme som anvist i linket og remonce. Remoncen laver du ved at blande smør, brun farin og kanel sammen i en lille skål, og derefter enten røre det sammen eller ælte det sammen med fingrene.
- Når dejen er færdighævet, virkes den hurtigt op. Se her hvordan du virker en dej op. Dejen vejer godt 600 gram, og du tager nu omkring 200 gram fra.
- Rul dette stykke dej ud til en cirkel, der er lidt større end din springform i diamater. Brug en springform med en diamater på ca. 25 centimeter. Smør formen og læg dejen ned i bunden, og sørg for. at den går et par centimeter op af kanten hele vejen rundt.
- Smør bunden med et par spiseskulde kagecreme, og fordel også lidt remonce på den.
- Resten af dejen rulles ud til en firkant på ca. 40 gange 30 centimeter. Fordel først resten af din remonce på dejen, og derefter smøres kagecreme på. Sørg for at både remonce og creme er jævnt fordelt.
- Rul nu sammen til en roulade på den lange led, så din roulade nu er ca. 40 centimeter lang. Skær evt. de yderste ender fra.
- Skær rouladen ud i 12 lige store stykker, som sættes på bunden i springformen. Det gør ikke noget der er lidt plads imellem rullerne, da de hæver en del.
- Læg viskestykke over, og lad nu din dagmartærte hæve i ca. 30 minutter.
- Forvarm ovnen til 200 grader almindelig over- og undervarme.
- Pensl dagmartærten med sammenpisket æg og en sjat mælk.
- Bages nu ca. 25 minutter midt i ovnen, men måske skal dagmartærten have lidt kortere tid. Det afhænger af hvor meget din ovn varmer.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Den færdigbagte dagmartærte køles lidt af.
Derefter pyntes med henholdsvis lys og mørk glasur på hver af "rullerne".
Dagmartærten er velegnet at fryse ned, men her skal du så vente med glasur til kagen skal anvendes.
Se også disse opskrifter på kager med kanel:
Del dine ideer og tanker med os andre her: