Kyllingefilet i ovn med bacon, brasede kartofler og spinat. Det er en lækker opskrift på mad i fad, som også er meget nem at lave.
Her får du en skøn opskrift på kyllingefilet i ovn med bacon, der nemt laves i ovnen.
Retten laves også med brasede kartofler og spinat, og den smager altså virkelig godt.
Bemærk: Opskriften er beregnet til to personer, så skal du lave den til fire personer, kan du bare gange ingredienserne op med to.
Her skal du således blandt andet anvende 4 stykker kyllingebryst.
Opskrift på kyllingefilet i ovn
Kyllingfilet i ovn med bacon, spinat og brasede kartofler
Ingredienser
- 2 kyllingebrystfileter
- ½ citron - skåret i mindre stykker
- 100 g tomater - blomme- eller San Marzano tomater på stilk
- 3 skiver bacon
- Lidt rosmarin - nåle
- 2 spsk. oregano - tørret
- 1 spsk. paprika
- salt og friskkværnet peber
- olivenolie
- smør
Spinat i fløde
- 1 bundt forårsløg - fintsnittet
- 3 fed hvidløg - presset
- Lidt timianblade
- Lidt muskatnød - reven
- 200 g spinat - frisk, godt skyllet
- salt og friskkværnet peber
- 1 spsk. smør
- Lidt madlavningsfløde
- Lidt parmesan - revet
Brasede kartofler
- 300 g kartofler - små med skræl
- Lidt rosmarin - nåle
- 3 fed hvidløg - i tynde skiver
- olivenolie
- flagesalt
Sådan gør du
- Kog kartoflerne til de er møre, hæld vandet fra og lad dem dampe tørre på blusset.
- Kom olivenolie på en pande, sammen med lidt rosmarinnåle og kom derefter kartoflerne på. Knus dem let med et fladt låg eller en spatel, krydr med salt og dryp med lidt mere olivenolie.
- Vend rundt i kartoflerne af og til og steg dem til de bliver gyldne og sprøde.
- Kylling: Kom oregano, paprika, salt, friskkværnet og lidt olivenolie på et stykke bagepapir.
- Varm lidt smør og olivenolie op på en pande, vend kyllingestykkerne i krydderiblandingen og kom dem på panden. Lad dem brune på begge sider. Læg dem i et ovnfast fad sammen med citron.
- Kom lidt rosmarinnåle på panden, hvor kyllingen har stegt og vend dem lidt rundt i stegeskyen, hæld det hele over kyllingestykkerne.
- Læg tomater ved og læg bacon skiver hen over. Sæt dit fad med kyllingefilet i ovn ved 200 grader (varmluft) i ca. 15-20 minutter, til kyllingestykkerne er møre.
- Spinat med fløde: Kom lidt olivenolie på en pande og tilsæt forårsløg og hvidløg, lad det stege lidt. Riv lidt muskat ned i, tilsæt lidt vand (ca. ½ dl) og en god klat smør.
- Skru ned og lad det stå og simre i ca. 3 minutters tid.
- Kom den godt vaskede spinat ved og lad det falde sammen, krydr med lidt salt og friskkværnet peber.
- Hæld lidt fløde ved og kom friskrevet parmesan ved.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Kyllingefilet i ovn med bacon serveres sammen med de brasede kartofler og spinat.
Se også disse opskrifter:
Del dine ideer og tanker med os andre her: