Se her hvordan du laver en super lækker og ovnstegt kylling med hvidløg og brunet smør. En god metode til stegning af kylling.
Kylling med hvidløg og brunet smør laves i ovnen, og den samlede stegetid er cirka 50 minutter.
Kyllingen pensles undervejs med brunet smør og hvidløg, og det giver en lækker og sprød kylling.
Opskriften er til fire personer.
Til kylling med hvidløg og brunet smør skal du bruge:
1,5 kilo kylling - selvfølgelig gerne økologisk
1 økologisk citron
2 fed hvidløg
Kyllingen skal pensles med
50 gram smør
2 fed hvidløg
1 teske tørret timian
Desuden anvendes til sovs
5 deciliter vand
1 hønsebouillonterning
2 spiseskefulde smør
2 spiseskefulde hvedemel
1 deciliter mælk
2 teskefulde ribsgele
1 spiseskefuld engelsk sauce
Salt og peber
Opskrift på kylling med hvidløg og brunet smør
- Tænd ovnen på 160 grader varmluft.
- Den hele kylling duppes tør, og tjek lige for en sikkerheds skyld, at der er ikke ligger en pose med indmad i den. Citronen deles i otte både, mens hvidløgsfed pilles og presses flade. Fyldes i kyllingen.
- Smørret brunes i en kasserolle sammen med de to hvidløg, der presses ned i smørret. Tilsæt også timian.
- Kyllingen saltes og pensles derefter med det brunede smør.
- Læg den på en rist i en bradepande, og hæld fem deciliter vand i bunden af fadet. Smuldr også en bouillonterning i vandet.
- Stil kyllingen i ovnen, og nu skal den steges i cirka 40 minutter. Efter 15 minutter pensles igen med det brunede smør, og dette gentages atter efter 30 minutter.
- Efter de 40 minutter skrues varmen op til 250 grader varmluft, og her steges kyllingen færdig indtil skindet er sprødt. Det tager cirka 10 minutter. Måske et par minutter mere. Du kan også give den lidt grill i ovnen.
- Tag kyllingen ud af ovnen, og lad den hvile på et skærebræt mens du laver sovsen.
- Smelt smør i en kasserolle og pisk hvedemel i. Pisk derefter stegeskyen ind i sovsen. Der er cirka fire deciliter sky tilbage efter stegningen, og du kan med fordel lige fiske det øverste fedtlag af, så sovsen bliver lidt mindre fed.
- Pisk derefter også lidt mælk i indtil du har den rette konsistens, hvorefter ribsgele og engelsk sauce kommes i den brune sovs. Smag til med salt og peber.
- Skær kyllingen ud og servér.
Hvad synes du om denne opskrift?
Stem her
( stemmer)
Comments
No Comments