Kartofler med chorizo og bacon er lækkert tilbehør til blandt andet kylling, og du får en dejlig kartoffel med en fantastisk smag.
Du skal ikke snyde dig selv for disse dejlige kartofler med chorizo. Kartoflerne steges sprøde på panden sammen med den spanske chorizopølse og små bacontern, så det er nærmest en dansk-spansk fusionsret.
Retten kan såmænd nydes som den er - eller bruges som tilbehør til en omgang helstegt kylling.
Opskriften er til fire personer.
Til kartofler med chorizo skal du bruge:
600 gram kartofler
100 gram spansk chorizo (køb en god kvalitet)
100 gram god bacon
Et par kviste frisk timian
1 dusk purløg
Salt og friskkværnet peber
-> SE OGSÅ opskrift på skipperlabskovs
Sådan laver du den bedste omgang kartofler med chorizo:
- Kartofler skrælles og koges hele i usaltet vand. Kartoflerne skal ikke koges helt møre, da de steges videre på panden. Så kog dem i cirka 10 minutter og hæld så vandet fra.
- Chorizo skæres ud i mindre stykker, og tilsvarende skæres baconstykket ud i små tern.
- Kom lidt olie på en middelvarm pande, og steg chorizo og bacon sprøde.
- Tilsæt så kartoflerne sammen med lidt frisk timian, og steg kartoflerne sprøde. Det tager 5-10 minutter.
- Vend med purløg, og krydr med lidt salt og friskkværnet peber.
-> SE OGSÅ opskrift på sprøde pommes frites i ovn