Her er opskriften på ovnbagte porrer med timian. Porrer er nemme at lave i ovnen, hvor de bliver perfekt møre uden at blive udkogte.
Ovnbagte porrer er en god og sikker metode til tilberedning af porrerne.
Her har jeg anvendte fire mellemstore porrer, hvor det passer med en porre til hver person.
Opskriften er til fire peroner.
Opskrift på ovnbagte porrer
Ingredienser
- 4 porrer afhængig af størrelse
- 3 spiseskefulde olivenolie
- 2 teskefulde timian tørret timian - eller en håndfuld frisk
- 1 teskefuld salt
Sådan gør du
- Skær top og bund af porrerne, og del dem i mindre stykker.
- Normalt passer det fint hvis du deler dem i tre eller fire stykker.
- Skyl dem under vandhanen, og vær især opmærksom på den øverste og grønne del af porren. Her kan der ofte sidde lidt jord, og det er ikke rart at få i munden ved bordet. Eventuelt kan du skære et lille kryds i den grønne del, og så skylle jorden ud mellem lagene.
- Læg porrerne i et ildfast fad, og dryp olivenolie over.
- Kom også timian og salt ved, og vend det rundt i fadet, så olie og timian bliver godt fordelt på porrerne.
- Hæld en lille smule vand i bundet af fadet, så porrerne ikke brænder fast under turen i ovnen.
- Bag nu porrerne ved 200 grader varmluft, hvor de skal have cirka 30 minutter.
Næringsindhold
Tips
Tag porrerne ud, og brug dem som tilbehør til en helstegt rødspætte, en god ribeye eller flæskesteg.
Se også mine opskrifter med porre:
Det er lækkert med de ovnbagte porrer, så det laver jeg nu ofte. Men jeg er begyndt at skære dem i passende mundstørrelser, da de er meget "seje" at skære igennem.