Få den bedste opskrift på sprøde filodejsruller med kylling og spidskål, der er super nemme at lave. Filodejsrullerne steges i ovnen.
Det er nemt at lave sprøde filodejsruller, og her har jeg fyldt dem hakket kylling, spidskål og andre grøntsager.
Filodejen er fedtfattig, det er fyldet også, og da rullerne ikke frituresteges, men i stedet tilberedes i ovnen, så får du faktisk en fedtfattig og sund opskrift her, som både børn og voksne vil elske.
Du får 24 filodejsruller ud af denne opskrift, og hvis du synes det er for mange, kan du med fordel bare fryse dem.
Men steg dem færdige i ovnen, og frys dem så ned efterfølgende. De frosne ruller tages op og lunes i ovnen.
Se også: Sprøde spinatruller
Opskrift på filodejsruller
Filodejsruller
Ingredienser
Kylling
- 400 gram hakket kylling
- 2 spiseskefulde olivenolie
- 2 spiseskefulde soja
- 2 spiseskefulde sød chilisauce
Grøntsager
- 2 spiseskefulde olivenolie
- 150 gram spidskål - fintsnittet
- 100 gram gulerødder - fintrevet
- 1 bundt forårsløg
- 4 fed hvidløg
- 100 gram bønnespirer
- 2 spiseskefulde soja
- 2 spiseskefulde sød chilisauce
- salt og friskkværnet peber
Nudler
- 125 gram nudler
Filodej
- 24 stykker filodej - str. 24 x 24 centimeter
- 1 æg - sammenpisket med lidt salt, til pensling
Sådan gør du
- Start med at stege hakket kylling af på en pande i lidt olie, og det tager 2-3 minutter. Tilsæt så soja og sød chilisauce, og steg videre i et minuts tid ved en god varme. Tages til side.
- Kom panden tilbage på kogepladen, og skru helt op for varmen. Steg nu gulerødder og spidskål i lidt olie sammen med forårsløg, hvidløg og bønnespirer. Det tager små to minutter. Kom soja og sød chilisauce ved, og smag til med salt og peber.
- Kom det stegte kyllingekød tilbage i panden til grøntsagerne og vend rundt. Sluk for varmen.
- Nudler brækkes i mindre stykker og overhældes med kogende vand. Trækker i vandet i fire minutter. Vendes sammen med kød og grøntsager i panden.
- Læg et stykke filodej foran dig med en spids ned mod dig selv, så filodejen ligger som en ruder i et kortspil. Læg en god spiseskefuld fyld på nederst mod dig selv, og fold spids og dej op over, så fyldet netop er lukket inde. Fold så siderne ind. Pensl det øverste stykke af filodejen med æg og rul stramt sammen. Sådan ruller du filodejsruller. Du kan også se i min video hvordan laver sådan en rulle med filodej.
- Lægges på bageplade med bagepapir, og fortsæt på samme måde med de øvrige filodejsruller.
- Pensl rullerne med resten af ægget, og bag dem ved 200 °C over- og undervarme i ca. 20-25 minutter - afhængig af hvor meget din ovn varmer.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Video
Noter
Så har du hjemmelavede og sprøde filodejsruller med kylling og spidskål klar til servering.
Server gerne rullerne sammen med en god råkostsalat og soja.
Se også: Forårsruller - nem og hurtig opskrift på kinaruller
Erik Lustrup
Hvor køber man filodej
Holger Rørby Madsen
Hej Erik
Det kan du købe på frost i de fleste supermarkeder.
Alt det bedste
Holger