• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Sprøde filodejsruller med kylling og spidskål

Sprøde filodejsruller med kylling og spidskål

sprøde filodejsruller med kylling og spidskål
5 fra 3 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
43
SHARES
FacebookMessenger43PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 29. november 2024 - Udgivet: 20. januar 2024

Få den bedste opskrift på sprøde filodejsruller med kylling og spidskål, der er super nemme at lave. Filodejsrullerne steges i ovnen.

Det er nemt at lave sprøde filodejsruller, og her har jeg fyldt dem hakket kylling, spidskål og andre grøntsager.

Filodejen er fedtfattig, det er fyldet også, og da rullerne ikke frituresteges, men i stedet tilberedes i ovnen, så får du faktisk en fedtfattig og sund opskrift her, som både børn og voksne vil elske.

Du får 24 filodejsruller ud af denne opskrift, og hvis du synes det er for mange, kan du med fordel bare fryse dem.

Men steg dem færdige i ovnen, og frys dem så ned efterfølgende. De frosne ruller tages op og lunes i ovnen.

Se også: Sprøde spinatruller

Opskrift på filodejsruller

sprøde filodejsruller med kylling og spidskål
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Filodejsruller

5 fra 3 stemmer
Få den bedste opskrift på sprøde filodejsruller med kylling og spidskål, der er super nemme at lave. Filodejsrullerne steges i ovnen.
Samlet tid 1 time t
Antal: 24 stk.
Ret: Aftensmad
Køkken: Asiatisk
Kalorier: 137
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

Kylling
  • 400 g hakket kylling
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 spsk soja
  • 2 spsk sød chilisauce
Grøntsager
  • 2 spsk olivenolie
  • 150 g spidskål - fintsnittet
  • 100 g gulerødder - fintrevet
  • 1 bundt forårsløg
  • 4 fed hvidløg
  • 100 g bønnespirer
  • 2 spsk soja
  • 2 spsk sød chilisauce
  • salt og friskkværnet peber
Nudler
  • 125 g nudler
Filodej
  • 24 stk filodej - str. 24 x 24 centimeter
  • 1 æg - sammenpisket med lidt salt, til pensling

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at stege hakket kylling af på en pande i lidt olie, og det tager 2-3 minutter. Tilsæt så soja og sød chilisauce, og steg videre i et minuts tid ved en god varme. Tages til side.
  2. Kom panden tilbage på kogepladen, og skru helt op for varmen. Steg nu gulerødder og spidskål i lidt olie sammen med forårsløg, hvidløg og bønnespirer. Det tager små to minutter. Kom soja og sød chilisauce ved, og smag til med salt og peber.
  3. Kom det stegte kyllingekød tilbage i panden til grøntsagerne og vend rundt. Sluk for varmen.
  4. Nudler brækkes i mindre stykker og overhældes med kogende vand. Trækker i vandet i fire minutter. Vendes sammen med kød og grøntsager i panden.
  5. Læg et stykke filodej foran dig med en spids ned mod dig selv, så filodejen ligger som en ruder i et kortspil. Læg en god spiseskefuld fyld på nederst mod dig selv, og fold spids og dej op over, så fyldet netop er lukket inde. Fold så siderne ind. Pensl det øverste stykke af filodejen med æg og rul stramt sammen. Sådan ruller du filodejsruller. Du kan også se i min video hvordan laver sådan en rulle med filodej.
  6. Lægges på bageplade med bagepapir, og fortsæt på samme måde med de øvrige filodejsruller.
  7. Pensl rullerne med resten af ægget, og bag dem ved 200 °C over- og undervarme i ca. 20-25 minutter - afhængig af hvor meget din ovn varmer.

Næringsindhold

Kalorier: 137kcalKulhydrater: 16gProtein: 6gFedt: 5gMættet fedt: 1gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 3gTransfedt: 0.02gKolesterol: 26mgNatrium: 402mgKalium: 162mgKostfibre: 1gSukker: 2gVitamin A: 728IUVitamin C: 4mgCalcium: 13mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Noter

Så har du hjemmelavede og sprøde filodejsruller med kylling og spidskål klar til servering.

Server gerne rullerne sammen med en god råkostsalat og soja.

Se også: Forårsruller - nem og hurtig opskrift på kinaruller

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Erik Lustrup

    februar 28, 2023 at 9:17 pm

    Hvor køber man filodej

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      januar 20, 2024 at 3:04 pm

      Hej Erik
      Det kan du købe på frost i de fleste supermarkeder.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens madplan uge 29

Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen

Billede af pighvarsalat.

Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk

Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.

Stegt fennikel med ærter og grønne asparges

Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.

Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.

Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs

Forsiden lige nu

billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
tex mex kylling
Tex Mex kylling→ Se opskriften
Billede med brunchæg i ovn
Brunchæg i ovn - ovnbagt æg i skål eller form→ Se opskriften
Billede af pighvarsalat.
Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk→ Se opskriften
billede med rabarbermuffins
Rabarbermuffins: 12 luftige muffins med rabarber→ Se opskriften
Ugens madplan uge 29
Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen→ Se opskriften
billederesultat for svinemørbrad med honning og soja
Svinemørbrad med honning→ Se opskriften
Salat med kogte kartofler
Salat med kogte kartofler, asparges og radiser→ Se opskriften
billede med spinatsalat
Spinatsalat med babyspinat, tomater og rødløg→ Se opskriften
Pandekageroulade
Pandekageroulade med jordbær→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required