• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Spinatruller med kylling i filodej

Spinatruller med kylling i filodej

billede med spinatruller
4.8 fra 5 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
21
SHARES
FacebookMessenger21PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 6. november 2023 - Udgivet: 6. november 2023

Få den bedste opskrift på spinatruller med kylling i filodej. Nemme, lækre og sprøde ruller med fyld. Kan steges i olie eller i ovnen.

Spinatruller er nemme ruller med filodej, der er fyldt med spinat, hakket kylling, gulerødder og spidskål.

Rullerne er super lækre at servere som aftensmad, og de tager ikke så lang tid at lave. De kan enten bare steges i ovnen, eller i olie i en varm pande.

Du får ca. 24 ruller ud af denne opskrift. Bemærk, at du bruger to stykker filodej til hver, og stykkerne skal være ca. 15 x 15 centimeter. Mængden af de enkelte ingredienser kan sagtens justeres efter smag og behag.

Se også: Sprøde filodejsruller med kylling og spidskål

Opskrift på spinatruller

billede med spinatruller
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Spinatruller med kylling i filodej

4.80 fra 5 stemmer
Få den bedste opskrift på spinatruller med kylling i filodej. Nemme, lækre og sprøde ruller med fyld. Kan steges i olie eller i ovnen.
Forb. tid 40 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 1 time t
Antal: 24 stk.
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 109
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 400 g hakket kylling
  • 2 spsk olie
  • 4 spsk soja
  • 2 spsk sød chilisauce
  • 0,5 spidskål - snittes fint
  • 150 g gulerødder - rives groft
  • 200 g spinat
  • 2 tsk hvidløgspulver
  • 1 citron
  • salt og friskkværnet peber
  • 48 stykker filodej - på 15 x 15 centimeter
  • 1 æg - til pensling

Fremgangsmåde
 

  1. Det hakkede kyllingekød steges godt af i lidt olie i en meget varm og stor pande. Det tager et par minutter. Kom også lidt soja og sød chilisauce ved, og krydr med salt og peber. Tag til side.
  2. Kom så den snittede spidskål på panden sammen med lidt olie, og steg i 15 sekunder, hvorefter revne gulerødder tilsaættes sammen med spinat. Spinaten tilsættes gradvist og skal falde sammen.
  3. Kom så kyllingekødet tilbage på panden, og vend det hele godt rundt med hvidløgspulver, friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber. Der kan sagtens tilsættes lidt mere soja og sød chilisauce. Tages til side.
  4. Filodej skæres ud i kvadratiske stykker på ca. 15 gange 15 centimeter. Ægget piskes sammen med lidt salt.
  5. Læg så to stykker filodej ovenpå hinanden med en spids ned mod dig selv. I min video kan du se, hvordan man ruller spinatruller sammen.
  6. Kom en spiseskefuld fyld på, og fold dejen op over fyldet. Derefter foldes siderne ind, den den frie spids foroven pensles med æg og spinatrullen rulles sammen. Fortsæt på samme måde de øvrige ruller.
  7. I ovn: Læg spinatrullerne på bageplade med bagepapir, og pensl dem med æg. Bages ca. 20 minutter ved 200 grader varmluft, så de er gyldne og sprøde.
  8. På pande: Kom solsikkeolie på panden, så olien står ca. 3 centimeter op. Varmes op ved en god varme. Steg spinatrullerne i ca. 5 minutter, hvor de vendes undervejs. Lægges til afdrypning på køkkenrulle.

Næringsindhold

Kalorier: 109kcalKulhydrater: 13gProtein: 5gFedt: 4gMættet fedt: 1gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 2gTransfedt: 0.02gKolesterol: 21mgNatrium: 397mgKalium: 226mgKostfibre: 1gSukker: 1gVitamin A: 1861IUVitamin C: 11mgCalcium: 25mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Noter

De færdigstegte spinatruller serveres straks sammen med lidt ekstra soja og sød chilisauce.

Denne lækre salat med hvidkål og ananas er også god at servere til de fyldte ruller.

Se også: Forårsruller - nem og hurtig opskrift på kinaruller

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Annette

    november 06, 2023 at 1:14 pm

    Vil man kunne stege dem i en Airfryer??

    Svar
  2. Jens V

    marts 25, 2023 at 9:44 am

    Soya - står der i flere opskrifter.
    Der findes et hav af soya, med hver sin meget forskellige smag. Salte, søde, lette, kraftige, lyse, mørke, osv.
    Så hvis vi skal ramme din opskrift, var det nok en god ide at skrive, hvilken slags soya der er tale om.
    Du er ikke den eneste, der gør den fejl. Men opskriften er på sin vis uanvendelig, medmindre man forsøger sig frem 4-5 gange med forskellig soya.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 29, 2025

Ugens vine uge 29, 2025 med gode vine fra New Zealand og boblende rosé

Ugens madplan uge 29

Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen

Billede af pighvarsalat.

Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk

Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.

Stegt fennikel med ærter og grønne asparges

Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.

Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Forsiden lige nu

Hvad skal vi have at spise?
Hvad skal vi have at spise? Her får du 9 lækre retter→ Se opskriften
billede med frugttærte
Frugttærte→ Se opskriften
Ugens vine uge 29, 2025
Ugens vine uge 29, 2025 med gode vine fra New Zealand og boblende rosé→ Se opskriften
billede med hindbærsnittetærte
Hindbærsnittetærte med mazarin og lækkert fyld→ Se opskriften
billede for den du ved nok kage
Den du ved nok kage - nem opskrift på chokoladedrømmekage→ Se opskriften
billederesultat for brusebadsboller
Brusebadsboller - opskrift på hurtige morgenbrød→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé med svinemørbrad og grøntsager→ Se opskriften
tex mex kylling
Tex Mex kylling→ Se opskriften
Billede med brunchæg i ovn
Brunchæg i ovn - ovnbagt æg i skål eller form→ Se opskriften
Billede af pighvarsalat.
Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required