Min opskrift på et nemt og lækkert italiensk grydebrød. Brødet bages i en gryde i ovnen, og det bliver både luftigt og med en sprød skorpe.
Italiensk grydebrød er et både meget nemt og virkelig lækkert, der blot bages i en stegegryde.
Der skal ikke så mange ingredienser til, og dejen røres blot sammen, inden den får lov til at langtidshæve på køkkenbordet.
I opskriften på dette italienske gryde har jeg anvendt bageenzymer og hvedesur, som både er meget til at løfte smag, krumme og brødets holdbarhed, men du kan altså sagtens bage grydebrødet uden disse ingredienser.
Fremgangsmåden er ellers den samme, og du bliver overrasket over hvor godt et brød, du får ud af det.
Vær dog lige opmærksom på, at din gryde (og især låget) kan holde til de høje temperaturer. Bare så du ikke får ødelagt et håndtag. Jo, det har jeg prøvet.
Opskriften giver et italiensk grydebrød.
Opskrift på italiensk grydebrød
Ingredienser
- 350 gram vand
- 5 gram gær
- 1 spiseskefuld honning
- 400 gram manitoba hvedemel
- 20 gram hvedesur - kan udelades
- 10 gram bageenzymer - kan udelades
- 1 teskefuld salt
Sådan gør du
- Kom vand i en skål og smuldre gæren i, som derefter røres ud.
- Rør derefter honning ud i vandet.
- Bland hvedemel med hvedesur og bageenzymer (begge dele kan udelades, og du får stadig et godt brød), og vend også saltet i. Du skal bruge en teskefuld salt, og der må gerne være lidt top på.
- Rør nu melblandingen godt ind i væsken, så du får en dej, som du kun lige med nød og næppe kan røre rundt. Rør dejen godt igennem.
- Dæk med husholdningsfilm og et viskestykke, og lad dejen til det italienske grydebrød stå på køkkenbordet og hæve i cirka fem timer.
- Varm ovnen op til 250 grader varmluft, og stil en stegegryde derind. Lad gryden blive gennemvarm!
- Dejen tages nu ud på et køkkenbord drysset med lidt mel, hvorefter du folder dejen sammen som en pakke. Altså en side ind over midten, så den anden side, tredje side og endelig sidste side ind over.
- Tag den varme gryde ud af ovnen, og læg dejen ned i gryden. Læg den med samlingen nedad.
- Læg låg på og stil gryden tilbage i ovnen.
- Bagetid for italiensk grydebrød er først 30 minutter, hvorefter der skrues ned på 225 grader varmluft, låget fjernes og brødet bages i yderligere cirka 15 minutter.
Tips
Italiensk grydebrød tages ud af ovnen og lægges på en rist med bunden opad.
Her skal det køle af i mindst 15 minutter inden udskæring.
Se i øvrigt også hvad den gule gær er for noget.
Se også mine opskrifter på:
Bag den legendariske hindbærsnittetærte
Lækker rådhustærte med kransekage og hindbærmarmelade
Nem og simpel pastaret i fad i ovn
Sådan laver du ovnstegt oksefilet
Lækker og hjemmelavet karamelsauce
Sund og lækker ret med nudler og grøntsager
Important: No API Key Entered.
Many features are not available without adding an API Key. Please go to the YouTube Feed settings page to add an API key after following these instructions.
Hej peter🤗du må da låne min. Men ellers når Ikea igen lukker op-efter corona krisen, så køb en billig. I Ikea . Det har jeg gjort. Det er vigtigt at du putter fedt stof i bunden fx flydende Lurpak ,lidt durum mel , græskar kerner eller solsikke kerner. Masser af gryde lapper!
Hej. Jeg har ofte svært ved at hitte ud af hvor meget det brød fylder. Jeg har en Weber støbejernsgryde på 7 liter. Skal jeg så lave dobbelt portion for ikke at ende med et fladbrød? Opskriften lyder spændende, så den skal prøves. Er helt ny i det her brød univers. Vh Karina