Her får du min opskrift på et meget nemt brød i airfryer. Et lækkert madbrød, hvor dejen ikke skal æltes, og derefter bages i airfryeren.
Det er virkeligt nemt at bage brød i airfryer, og her får du min opskrift på det perfekte airfryer-brød.
Brødet er både luftigt og med store lufthuller, og samtidig skal dejen ikke æltes. Du skal blot røre dejen sammen, og lade den stå og hæve på køkkenbordet. Nemmere bliver det da ikke.
Se også: Sund mad i airfryer - med kylling og spidskål på 10 minutter
Husk at trække dejen lidt ud, så den passer nogenlunde med formen. Brødet hæver en del, og det skal helst ikke røre varmelegenet. Det sker der ikke noget ved hvis du er uheldig, men det kan altså undgås.
Og så er det ellers bare at glæde sig, og du bliver overrasket over hvor godt brødet er. God bagelyst i din airfryer.
Opskrift på brød i airfryer
Ingredienser
- 300 gram vand - lunkent
- 10 gram gær
- 15 gram honning
- 50 gram yoghurt - naturel
- 375 gram hvedemel - med mindst 12% protein
- 10 gram salt
- 10 gram bageenzymer - kan udelades
Sådan gør du
- Til det lækre brød i airfryer starter du med, at røre gær ud i vandet sammen med honning.
- Tilsæt de øvrige ingredienser og rør dejen sammen med en grydeske. Det tager et minuts tid.
- Luk skålen til med et stykke husholdningsfilm, og derpå et viskestykke.
- Lad dejen til dit airfryer-brød hæve på køkkenbordet i 1 time og 30 minutter.
- Sæt en form eller fad i din airfryer. Her passer en bageform på ca. 17 gange 17 centimeter fint i min Philips XL airfryer, men det kan variere afhængig af model på airfryeren. Lad formen/fadet varme med i ca. 3 minutter ved 200 grader mens airfryeren varmes op. Det er vigtigt, at formen er rygende varm når dejen lægges i!
- Tag dejen forsigtigt ud på et meldrysset bord, og fold dejen op over sig selv fra alle fire verdenshjørner. Træk gerne dejen en smule ud, så den passer med størrelsen på formen.
- Læg dejen i formen i airfryeren med samlingen nedad, og luk skuffen på airfryeren.
- Bag brødet ved 200 grader i 15 minutter, hvorefter brødet vendes om, og bages færdigt i yderligere 10 minutter.
Næringsindhold
Tips
Så nemt laver du et brød i airfryer, og nu lægges brødet blot til afkøling på en rist.
Derefter kan det skæres i skiver og bruges som madbrød, bruschetta eller hvad du synes.
Fryseegnet: Brødet kan sagtens fryses ned.
Se også: Kage i Airfryer - med rabarber og æble

Ib
Jeg har netop prøve at bage brødet i min lavpris airfryer, og resultatet blev overraskende godt, I betragtning af, hvor enkel processen er.
Der er en, der har bemærket at dejen ikke kan æltes, og det er jeg enig i, men da beskrivelsen af brødet siger "hvor dejen ikke skal æltes", så voldte det mig ikke problemer.
Dyrendal
Nemt og mega lækkert. Sprød skorpe og lufthuller. Kom lidt fuldkornsmel i, og det gjorde ingen skade. Ikke sidste gang, det bages. Minder meget om et grydebrød.
Pia
Helt forfærdelig dej. Slasket og ikke til at ælte overhovedet. Tror vitterlig du skal genopfinde for det her virker overhovedet ikke.
Alt for meget dej går til spilde både i skålen, på bordet og i formen i airfreyer.
Helt igennem skrækkelig oplevelse og spild af ingredienser.
Ulla
Et perfekt brød. Smager rigtig dejligt. Ser ud som på dit billede. Eneste der mangler er kerner,så det bliver et groft brød.
Ulla
Et perfekt brød. Smager rigtig dejligt. Ser ud som på dit billede. Enesye der mangler er kerner,så det bliver et groft brød.
Jane Hougaard Lolk
Skal dejen være næsten flydende når når den er færdig hævet efter 1 time og 30 minutter
Holger Rørby Madsen
Hej Jane
Nej, så er der for lidt mel i dejen. Men dejen er lidt tynd i konsistensen, uden at være flydende.
Alt det bedste
Holger
Kresten
Vand og melmængden passer da overhovedet ikke , dårlig opskrift at lægge op 👎👎
Edith Frank Madsen
Hej Holger
Jeg er glad for andre opskrifter, men denne blev helt forkert, meget flydende som jeg kan se at Janes også var.
Opskriften var fulgt men da dejen kom ud på bordet fik den meget ekstra mel, inden jeg overhovedet kunne flytte den over i et varmt fad.
Brødet hævede til dobbelt størrelse i airfryeren, men var slet ikke bagt nok.
Er vi enige om at 300 gram vand = 3 dl.?
Hilsen og god dag til dig
Edith
Bodil Haugaard
Kan man bruge bagepapir i airfryer? Og hvilken form kan man bruge?