Her får du min opskrift på et meget nemt brød i airfryer. Et lækkert madbrød, hvor dejen ikke skal æltes, og derefter bages i airfryeren.
Det er virkeligt nemt at bage brød i airfryer, og her får du min opskrift på det perfekte airfryer-brød.
Brødet er både luftigt og med store lufthuller, og samtidig skal dejen ikke æltes. Du skal blot røre dejen sammen, og lade den stå og hæve på køkkenbordet. Nemmere bliver det da ikke.
Husk at trække dejen lidt ud, så den passer nogenlunde med formen. Brødet hæver en del, og det skal helst ikke røre varmelegenet. Det sker der ikke noget ved hvis du er uheldig, men det kan altså undgås.
Og så er det ellers bare at glæde sig, og du bliver overrasket over hvor godt brødet er. God bagelyst i din airfryer.
Se også mine populære opskrifter på:
- Nemme boller i airfryer
- Nemme morgenbrød i airfryer
- Ciabattaboller i airfryer
- Koldhævede speltboller i airfryer
- Skyrboller i airfryer
Opskrift på nemt brød i airfryer
Nemt brød i airfryer
Ingredienser
- 300 gram vand - lunkent
- 10 gram gær
- 15 gram honning
- 50 gram yoghurt - naturel
- 375 gram hvedemel - med mindst 12% protein
- 10 gram salt
- 10 gram bageenzymer - kan udelades
Sådan gør du
- Til det lækre brød i airfryer starter du med, at røre 10 gram gær ud i 300 gram vand sammen med 15 gram honning.
- Tilsæt 50 gram yoghurt, 375 gram hvedemel, 10 gram salt og 10 gram bageenzymer (kan udelades), og rør dejen sammen med en grydeske. Det tager et minuts tid.
- Luk skålen til med et stykke husholdningsfilm, og derpå et viskestykke.
- Lad dejen til dit airfryer-brød hæve på køkkenbordet i 1 time og 30 minutter.
- Sæt en form eller fad i din airfryer. Her passer en bageform på ca. 17 gange 17 centimeter fint i min Philips XL airfryer, men det kan variere afhængig af model på airfryeren. Lad formen/fadet varme med i ca. 3 minutter ved 200 grader mens airfryeren varmes op. Det er vigtigt, at formen er rygende varm når dejen lægges i!
- Tag dejen forsigtigt ud på et meldrysset bord, og fold dejen op over sig selv fra alle fire verdenshjørner. Træk gerne dejen en smule ud, så den passer med størrelsen på formen.
- Læg dejen i formen i airfryeren med samlingen nedad, og luk skuffen på airfryeren.
- Bag brødet ved 200 grader i 15 minutter, hvorefter brødet vendes om, og bages færdigt i yderligere 10 minutter.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Så nemt laver du et brød i airfryer, og nu lægges brødet blot til afkøling på en rist.
Derefter kan det skæres i skiver og bruges som madbrød, bruschetta eller hvad du synes.
Fryseegnet: Brødet kan sagtens fryses ned.
- Ingen reklamer og annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe lækre opskrifter
- Fortsat udvikling af Danmarks bedste madunivers
- Kæmpe tak herfra fordi du bakker op om Madens Verden
B&A Mielcke
Hej.
Jeg skulle prøve at bage snegle, men de blev ikke bagt i bunden. Gav dem 12 min( efter opskriften ) og derefter 10.
Hvad kan der være sket.
Jeg har en Ninja
Mvh
Birthe Mielcke
M.Svane
Ser frem til at bage dette bød !!
Svend Andersen
Fedt brød for en 77 årlig mand der ikke har bagt før
Helle Christensen
Tak for nem opskrift.Jeg brugte Manitoba mel, fulgte opskriften præcis og fik et dejligt brød. Ikke sidste gang jeg bager dette brød.
Simon
Dårlig opskrift, det bliver slet ikke som beskrevet efter hævning.. umuligt at arbejde med
Holger Rørby Madsen
Hej Simon
Tak for feedback. Den plejer at fungere fint her, men det kan måske skyldes typen af mel. Tilsæt lidt mere 🙂
Alt det bedste
Holger
Per
Har nu bagt mit brød / dej i 55 min. I min airfryer og skorpen så fin ud men bund og indeni var stadig dej. Airfryer ikke bage maskine !
Brug din ovn 👍
Ole
Enten forkert temperatur, eller du trænger til at rense din Airfryer...
Jette Hemmingsen
Hej ..... Jeg overvejer at anskaffe en airfreyer og afvikle min mikroovn, som jeg stort set kun bruger til havregrød hver morgen.
Mit spørgsmål: Kan man ikke koge havregrød i en airfreyer? .... jeg har ikke nogen steder kunne finde opskrift på det.
Venlig hilsen - Jette Hemmingsen
Ole
Jo det kan du da sagtens 🙂 Men hvis du ikke har kunnet finde opskrifter nogle steder, så har du slet ikke brugt Google før...
Mona Ebsen
Hej Holger
Er ny airfrayer bruger, vil spørge om risten må tages op og så sætte den ovnfaste skål i bunden af gryden, tænker bare så den ikke hæver op i varmelegemet ?
Pft Mona
Susanne
Har for første gang prøvet at bage i min Ninja 500, og resultatet af denne opskrift blev fantastisk.
Jeg smurte lidt rapsolie i bunden af et ildfast fad, og gik lige efter opskriften. Nemt og lækkert.
Nenad
Hej Susanne,
Sætter du din 500 i airfry mode eller bake?
Har lige fået mig og vil prøve dette brød af.
God søndag,
Nenad
Ib
Jeg har netop prøve at bage brødet i min lavpris airfryer, og resultatet blev overraskende godt, I betragtning af, hvor enkel processen er.
Der er en, der har bemærket at dejen ikke kan æltes, og det er jeg enig i, men da beskrivelsen af brødet siger "hvor dejen ikke skal æltes", så voldte det mig ikke problemer.
Dyrendal
Nemt og mega lækkert. Sprød skorpe og lufthuller. Kom lidt fuldkornsmel i, og det gjorde ingen skade. Ikke sidste gang, det bages. Minder meget om et grydebrød.
Pia
Helt forfærdelig dej. Slasket og ikke til at ælte overhovedet. Tror vitterlig du skal genopfinde for det her virker overhovedet ikke.
Alt for meget dej går til spilde både i skålen, på bordet og i formen i airfreyer.
Helt igennem skrækkelig oplevelse og spild af ingredienser.
Ole
Måske du skal lære at læse!? Titlen siger endda "BRØD I AIRFRYER UDEN ÆLTNING", hvordan i alverden kunne du ikke fatte det simple koncept!?
Ulla
Et perfekt brød. Smager rigtig dejligt. Ser ud som på dit billede. Eneste der mangler er kerner,så det bliver et groft brød.
Ulla
Et perfekt brød. Smager rigtig dejligt. Ser ud som på dit billede. Enesye der mangler er kerner,så det bliver et groft brød.
Jane Hougaard Lolk
Skal dejen være næsten flydende når når den er færdig hævet efter 1 time og 30 minutter
Holger Rørby Madsen
Hej Jane
Nej, så er der for lidt mel i dejen. Men dejen er lidt tynd i konsistensen, uden at være flydende.
Alt det bedste
Holger
Kresten
Vand og melmængden passer da overhovedet ikke , dårlig opskrift at lægge op 👎👎
Edith Frank Madsen
Hej Holger
Jeg er glad for andre opskrifter, men denne blev helt forkert, meget flydende som jeg kan se at Janes også var.
Opskriften var fulgt men da dejen kom ud på bordet fik den meget ekstra mel, inden jeg overhovedet kunne flytte den over i et varmt fad.
Brødet hævede til dobbelt størrelse i airfryeren, men var slet ikke bagt nok.
Er vi enige om at 300 gram vand = 3 dl.?
Hilsen og god dag til dig
Edith
Bodil Haugaard
Kan man bruge bagepapir i airfryer? Og hvilken form kan man bruge?
Ole
Ja Bagepapir virker fint, og jeg tror at de fleste bruger Silikone Forme