• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Brød › Foldebrød - nemme og luftige brød af foldet dej

Foldebrød - nemme og luftige brød af foldet dej

foldebrød på hulplade
4.8 fra 16 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
428
SHARES
FacebookMessenger428PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 3. juli 2023 - Udgivet: 7. juli 2023

Her er opskriften på mine foldebrød, der er nemme og lækre brød til mad, sandwich, bruschetta og meget andet. Foldning af dejen gør brødene meget luftige.

Jeg bruger ofte denne opskrift på foldebrød, når der skal laves et par gode brød til maden.

Det er et lækkert allround brød, som dels er meget nemt at lave med den særlige foldemetode, men som også får en god glutenstruktur - og derfor bliver både luftigt og sprødt.

Dejen skal ikke æltes, men blot røres sammen, hvorefter den foldes sammen nogle gange mens den hæver.

Jeg har her bagt foldebrødene på en hulplade, hvilket gør brødene endnu mere sprøde. Men de kan sagtens også bages på en almindelige bageplade.

Se også mine opskrifter på:

  • Nem dej til langtidshævet brød (uden æltning)
  • Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning
  • Grydebrød - nem opskrift på verdens bedste brød
  • Manitoba brød (nemt italiensk madbrød)
  • Bageskole: Hvad er autolyse? Få forklaring og opskrift

Opskrift på nemme foldebrød

Opskriften giver to stk. brød, som du også kan fryse ned.

De frosne brød skylles hurtigt under den kolde hane, hvorefter de bages i ovnen ved 200 grader i ca. 10 minutter.

billede med foldebrød
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Foldebrød - nemme og luftige brød af foldet dej

4.82 fra 16 stemmer
Her er opskriften på mine foldebrød, der er nemme og lækre brød til mad, sandwich, bruschetta og meget andet. Foldning af dejen gør brødene meget luftige.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 25 minutter min
Samlet hævetid 2 timer t
Samlet tid 2 timer t 35 minutter min
Antal: 2 stk.
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Kalorier: 839
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 350 g lunkent vand
  • 20 g gær
  • 5 g sukker
  • 100 g speltmel
  • 8 g salt
  • 350 g hvedemel

Fremgangsmåde
 

  1. Kom lunkent vand i en skål og rør gæren ud i vandet sammen med lidt sukker.
  2. Tilsæt speltmel, salt og hvedemel og rør det sammen. Det tager ca. 30 sekunder.
  3. Smør et stort ildfast fad eller lignende med lidt olivenolie, gerne et fad med en høj kant. Jeg plejer at bruge mit lasagnefad til at lave foldebrød.
  4. Læg dejen ned i det smurte fad, og træk dejen lidt ud.
  5. Læg et viskestykke over og lad det hæve i ca. 30 minutter.
  6. Fold nu dejen ind over midten fra alle fire sider - deraf navnet foldebrød. Når alle sider er foldet godt ind, trækkes dejen igen forsigtigt ud så den næsten fylder fadet igen.
  7. Lad igen dejen hæve overdækket i ca. 30 minutter, og gentag sådan to gange mere, indtil dejen har hævet ialt et par timer. Tidsinterval og samlet hævetid kommer sig ikke så nøje, så fold dejen 4-5 gange på omkring et par timer.
  8. Forvarm ovnen til 250 grader varmluft.
  9. Fold dejen en sidste gang, og med en skarp kniv eller metalskraber deles den på midten i to lige store stykker, som sættes på hulplade eller bageplade med bagepapir. Dryp evt. en smule olie over brødene.
  10. Bages ca. 25 minutter midt i ovnen - og gerne med lidt damp. Se eventuelt her hvordan du nemt laver damp i ovn. Husk at lukke dampen ud af ovnen et par gange de sidste fem minutter af bagetiden.

Næringsindhold

Kalorier: 839kcalKulhydrater: 176gProtein: 24gFedt: 2gMættet fedt: 0.4gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 0.3gNatrium: 1558mgKalium: 301mgKostfibre: 7gSukker: 3gVitamin C: 0.01mgCalcium: 37mgJern: 11mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

foldebrød
Færdigbagte foldebrød, der både er sprøde og luftige. God til mad, sandwich, bruschetta og meget mere. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Lad de færdigbagte foldebrød køle lidt af på en rist.

Jeg bruger foldebrødene som klassisk madbrød, skiver af brødet til bruschetta eller en nem sandwich.

Det er et godt og gedigent allroundbrød, som jeg er sikker på, at du bliver enormt glad for. Og altså en nem opskrift på brød.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Anne-Mette Svensson

    juni 23, 2025 at 12:13 pm

    Hvordan folder du dejen?

    Svar
  2. Marianne Nyboe

    juli 10, 2023 at 12:56 pm

    Hej og tak for mange gode opskrifter. Angående folde brød, passer det at det skal bage i 25 minutter ved 250 grader varm luft. Lyder af meget vh Marianne

    Svar
  3. Magnus Dunker

    februar 02, 2023 at 2:41 pm

    350 g vand og 450 g mel ser ikke rigtigt ud.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      februar 02, 2023 at 5:46 pm

      Hej Magnus
      Jo, den er god nok. Sådan laver du brødet - dejen skal ikke være for fast 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Sæson i juli

Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager

Madplan uge 27

Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter

Billede af Vining bøfgryde.

Viking bøfgryde - gryderet med oksesauté

Billede af kylling i grøn aspargessauce.

Kylling i grøn aspargessauce med ærter

Uge26-bedstevinkøbMV

Ugens vine, uge 26: Her er de bedste vine til laveste pris

Vandbakkelse med hyldeblomstskum

Vandbakkelse med hyldeblomstskum - skøn sommerkage

Forsiden lige nu

Kyllingeret med ris i ovn
Kyllingeret med ris i ovn→ Se opskriften
Madplan uge 27
Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter→ Se opskriften
kartoffelsalat med soltørrede tomater
Kartoffelsalat med soltørrede tomater og gul peberfrugt→ Se opskriften
kyllingesatay spyd
Kyllingesatay - marinerede kyllingespyd til ovn eller grill→ Se opskriften
Billede med sort peber.
Peber - fakta og viden om sort, hvid og grøn peber→ Se opskriften
billede med kylling i fad med spidskål
Kylling i fad med spidskål, nye kartofler og asparges→ Se opskriften
billede med stikkelsbærkage opskrift
Stikkelsbærkage→ Se opskriften
Katrines yndlingsboller
Katrines yndlingsboller→ Se opskriften
billede af rabarbercrumble med kokos
Opskrift på rabarbercrumble med kokos→ Se opskriften
Affogato - italiensk kaffedessert
Affogato – nem italiensk isdessert med kaffe→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required