Min opskrift på hjemmelavet karry, som den laves i Indien. Karry er nemlig ikke et enkelt krydderi, men en blanding som er nem at lave selv.
Hjemmelavet karry lyder måske lidt besværlig at gå i gang med, men den indiske krydderiblanding er faktisk ret nem at lave derhjemme.
Der skal ganske vist bruges en del forskellige krydderier til en god karry, men de er til at skaffe. Og så har du en god og personlig karry i lang tid.
Hvad er karry?
Karry er nemlig ikke et krydderi, men en blanding af mange forskellige krydderier.
I Indien har hver familie nærmest sin egen opskrift på en god karry, og det er ofte opskrifter, der er gået i arv gennem mange generationer.
Netop derfor findes der heller ikke en egentlig opskrift på karry, men i stedet kan man sætte sit personlige præg på krydderiblandingen, og smage sig frem til den karry, som man synes bedst om.
Og det kan sagtens være at du ikke rammer den perfekte karryblandning hverken første, anden eller tredje gang, og derfor er det vigtig du hele tiden justerer til.
Og i hvert fald er der ikke noget, der slår en hjemmelavet karry i smag. Den er altså bedre end den købte.
Den markante mørkegule farve i en god karry stammer i øvrigt fra gurkemeje, og det kan du selv se, når du nu går i gang med at fremstille din egen karry.
Ingredienser til hjemmelavet karry
7 hele kardemommekapsler
1 stang kanel
6 nelliker
1 spiseskefuld sennepsfrø
1 spiseskefuld bukkehornsfrø
2 laurbærblade
1 lille teske sorte peberkorn
1 spiseskefuld hel spidskommen
3 spiseskefulde korianderfrø
Lidt reven muskatnød
4 spiseskefulde stødt gurkemeje
1 spiseskefuld stødt ingefær
1 lille teskefuld allehånde
Fremgangsmåde
- Find en god pande frem og varm den op ved middel varme. Panden skal være helt tør, for det er på den du laver hjemmelavet karry.
- Kom så kardemommekapsler, kanel, nelliker, sennepsfrø, bukkehornsfrø, laurbærblade, sorte peberkorn, spidskommen og korianderfrø på.
- Rist krydderierne i godt et minuts tid, indtil det begynder dejligt at lugte af Østens krydderier i dit køkken. Husk at røre i dem undervejs.
- Tilsæt så lidt reven muskatnød, gurkemeje, ingefær og lidt allehånde og rist videre et minut mere.
- Tag panden af kogepladen.
- Nu kan du gøre to ting når du laver hjemmelavet karry. Enten male din karry i en kaffekværn, hvilket jeg foretrækker. Men du kan også gøre det i en morter. Husk at fortsætte indtil karryen er som pulver/mel.
- Den hjemmelavede karry kommes i en dåse eller et glas med tætsluttende låg, og kan holde sig i lang tid.
Som sagt kan karryen varieres efter personlig smag, og der kan også tilsættes lidt chili, hvis man ønsker den mere spicy.
Se mine opskrifter med karry:
Din vurdering
-
Hjemmelavet karry
Stem her
( stemme)
Camilla
Tag kardemommefrøene ud af kapslerne inden de tilsættes. Det er en af de ting der adskiller en god fra en billig karry.