Se hvordan du nemt laver hjemmelavede fuldkorns burgerboller og bøffer, så du får en burger som du kan lide den. Selvfølgelig med masser af tilbehør.
Hjemmelavede fuldkorns burgerboller og bøffer er nem aftensmad, der glæder både børn og voksne. Og på denne måde er det faktisk slet ikke så usundt at spise burgere 🙂
Jeg har tilsat noget fuldkorns hvedemel til burgerbollerne, og bøfferne er lavet af magert oksekød, der er grillet på min Weber Q3200.
Lav så også noget lækkert tilbehør til - så er det jo nærmest festmad.
Ingredienser til fuldkorns burgerboller
Til burgerbollerne
2,5 deciliter mælk
60 gram smør
25 gram gær
200 gram hvedemel
200 gram fuldkorns hvedemel
1 teskefuld salt
2 spiseskefulde økologisk rørsukker
1 æg
Pynt på burgerbollerne
2 pasteuriserede æggeblommer
2 spiseskefulde mælk
Sesamfrø til drys
Til bøffer
800 gram hakket oksekød med max. 10 procent fedt
1 teskefuld løgpulver
1,5 teskefuld salt
2 teskefulde paprika
2 teskefulde sennep
4 spiseskefulde vand
Fremgangsmåde
- Lun mælken i en kasserolle, og smelt smørret med. Mælken må ikke blive varmere end 38 grader. Hæld den i skålen til røremaskinen, og rør gæren ud i væsken.
- Rør så æg, salt og rørsukker i, og derefter røres hvedemel og fuldkornshvedemel ind i dejen. Dejen sal være smidig, så tilsæt om nødvendigt en smule mere mælk eller hvedemel.
- Læg et viskestykke over, og lad burgerbolledejen hæve i 30-40 minutter.
- Slå den ud på et meldrysset bord, og del dejen i 8 stykker. Tril til otte boller, som sættes på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Tryk bollerne flade til burgerboller, og læg viskestykke over. Nu skal de hæve i yderligere 30 minutter.
- Pensl dem med sammenpiskede æggeblommer og mælk, og drys med sesamfrø. Bag fuldkorns burgerbollerne i ovnen ved 210 grader i cirka 12-14 minutter, så de er gyldne. Tag ud og køl på en rist.
- Kødet til bøfferne smides også i skålen til røremaskinen, og røres grundigt med salt. Tilsæt så de øvrige ingredienser, og rør farsen godt igennem.
- Form til otte store bøffer, som du griller på direkte varme i cirka tre minutter på hver side. Vend dem kun en gang. Krydr bøfferne med friskkværnet peber.
- Skær danske tomater og agurker i tynde skiver, og snit et rødløg fint. Vask blade fra en icebergsalat, og find en god flaske tomatketchup frem.
Så er det bare at samle burgerne.
Se også mine opskrifter på:
Comments
No Comments