Brownie er en lækker og svampet chokoladekage med valnødder, der er nem at bage. Her er min opskrift på lækre brownies.
Brownie med mørk chokolade er en amerikansk kage, der stammer helt tilbage fra omkring år 1900.
Det er en lidt tung form for chokoladekage, der bages med valnødder, mørk chokolade og kun ganske lidt mel.
Bag gerne brownien dagen inden du skal bruge den – den har kun godt af at få tid til at sætte sig.
Se også mine populære opskrifter på:
Opskrift på brownie med valnødder
Brownies
Ingredienser
- 50 gram smør - smeltet
- 90 gram mørk chokolade - kakaoprocent på 70, grofthakket
- 2 æg
- 50 gram sukker
- 25 gram hvedemel
- 1 teskefuld kakao - med top
- 1 nip salt
- 1 knivspids bagepulver
- 40 gram valnødder - hakkede
Sådan gør du
- Find en tykbundet kasserolle frem, og smelt smørret ved meget lav varme (2 på en skala fra 1-9). Når smørret er smeltet tilsætter du chokoladen, som du inden har hakket groft. Lad chokoladen smelte stille og roligt, mens du rører i gryden med en spiseske.
- Pisk æg og sukker med et piskeris, det skal ikke blive alt for luftigt.
- Kom det smeltede smør og chokolade ned i æggesnapsen, og pisk det glat.
- Bland hvedemel, kakao, salt og bagepulver i en anden skål, og rør det ind i dejen med en dejskraber. Det skal bare vendes sammen så dejen er ensartet, ikke røre mere end nødvendigt.
- Vend så de hakkede valnødder i, og så er dejen færdig.
- Smør et ildfast fad eller lille bradepande (ca. 22 gange 15 centimeter) med rigeligt smør, og hæld dejen i formen. Du kan også beklæde med bagepapir.
- Stil så kagen i ovnen eller grillen, og bag brownien i cirka 20 minutter. Brownie chokoladekage skal være lidt fugtig i midten, og må altså ikke blive gennembagt og tør. Og derfor passer de 20 minutter ret præcist.
- Tag din chokoladebrownie ud, og lad den køle lidt af. Så kan du forsigtigt vende den ud af fadet og lægge den på et skærebræt, hvor du med en skarp kniv deler den i otte firkanter.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips før du bager de lækre brownies
Denne brownie opskrift kan laves i en lille bradepande på ca. 22 gange 15 centimeter, men passer også til en af de små drypbakker, som man bruger til grill.
Opskriften er beregnet til 8 personer, så vær opmærksom på at bruge en større form til brownien, hvis du ganger opskriften op for at få mere kage.
Du kan både bage denne lækre brownie i ovnen eller på grillen. Husk, at det er meningen at kagen skal føles ubagt i midten, når den tages ud.
Når du bager brownien i ovnen, skal det ske i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i ca. 20 min. Vær opmærksom på, at bagetiden kan variere fra ovn til ovn.
Hvis du gerne vil have en skøn og svampet brownie, skal du huse, at kagen skal føles ubagt i midten, når den tages ud.
Det er vigtigt, at din brownie køles af inden den skæres ud. Så når kagen nemlig at sætte sig.
Du kan sagtens bage din brownie dagen før den skal serveres, så den får en dags tid i køleskabet til at sætte sig.
Brownies er også fryseegnet, men her anbefaler vi at du skærer kagen ud, inden du fryser den ned.
Arne
den er så lækker
Britta Olesen
Er der en der kan hjælpe med størrelse på formen?
Madensverden.dk
Hej Britta
Jeg plejer at lave den i en lille alubakke, som er cirka 20 gange 15 centimeter. Så får du den rigtige højde på din brownie.
God fornøjelse.
De bedste hilsner
Holger
Madensverden.dk