Se, hvordan du bager lækre og sprøde flutes med Manitoba hvedemel. Melet giver brødet smag og struktur, og vandet en vidunderlig sprød brødskorpe.
Sprøde flutes med Manitoba hvedemel. Hvad er nu det for en størrelse?
Manitoba er hvedemel, der indeholder mere gluten, og derfor har en supergod bageevne.
Det betyder, at bliver dit brød mere smidigt og sprødt - præcis som vi foretrækker flutes og andre madbrød.
Du kan købe Manitoba hvedemel i de fleste supermarkeder, og jeg har i hvert fald fundet det i både Føtex, Bilka og SuperBrugsen.
Opskrift på sprøde flutes med Manitoba hvedemel
Sprøde flutes med Manitoba hvedemel
Ingredienser
- 2,5 dl håndvarmt vand
- 25 gram gær
- 150 gram Manitoba hvedemel
- 150 gram hvedemel
- 1 tsk fint salt
Til pensling af flutes
- 2 pasteuriserede æggeblommer
- 2 spsk mælk
Sådan gør du
- Hæld det håndvarme vand (omkring 37 grader varmt) op i en skål til din røremaskine, og rør gæren ud i vandet ved en af de højere hastigheder.
- Tilsæt salt, og rør så almindeligt hvedemel og Manitoba melet ud i dejen.
- Ælt dejen godt igennem - gerne i 10 minutter.
- Tag skålen af røremaskinen, læg et viskestykke over, og sæt dejen til hævning et lunt sted i 25 minutter.
- Slå så dejen ud i to stykker, og rul dem til flutes.
- Læg dem på en bageplade med bagepapir, som du har drysset med en smule hvedemel.
- Rids de to flutes på skrå med en skarp kniv, læg den på bagepladen, og læg igen et viskestykke over brødene. Nu skal de hæve i yderligere 25 minutter.
- Tænd ovnen på 230 grader varmluft.
- Pensl de flutes med sammenpisket æggeblommer og mælk, og stil dem i ovnen.
- Her skal de bages i 15 minutter indtil de sprøde flutes er flotte og gyldne.
- Undervejs pensler du de to flutes med vand. Først efter fem minutter, og igen efter 10 minutter. Det giver en dejlig, sprød skorpe på brødene.
- Tag brødene ud af ovnen når de er færdige, og stil dem til afkøling på en rist.
- Lad dem køle lidt af inden udskæring.
Få tilsendt opskriften på mail
Disse flutes bliver virkelig gode. Vil du hellere have fuldkornsflutes, kan du prøve nedenstående opskrift. Under den finder du endnu en fluteopskrift med Manitoba-mel.
Else Ravnskjær
Jeg er utrolig glad for jeres opskrifter.
Linett
Er der virkelig meningen, at dejen skal være helt flydende??? Det kan man jo ikke rulle. Den slasker sammen. Nå, det må bære eller briste uden ekstra mel.
Anette
Jeg har samme problem som Dina. Dejen var så våd, at den hang fast i køkkenbordet og kunne slet ikke spændes op?
Det virker også dom meget væske i forhold til mel?
Dina
Dejen lykkedes desværre ikke for mig. Måtte spæde op med næsten lige så meget mel som oprindeligt angivet. Der udover er jeg ikke sikker på jeg forstår, at hvis brødene skal bages 15 minutter, at man så pensler med vand efter 5 og derefter efter 10 minutter. Der er brødet jo færdigt?