Her er min opskrift på en lækker asiatisk kyllingesalat, der både smager godt og mætter tilpas som måltid til aftensmad. Og så er det sundt.
Asiatisk kyllingesalat er en skøn ret til aftensmad, og den er både sund og mættende.
Salaten er let krydret med blandt andet chili, men uden at være for stærk. Du kan jo selv tilsætte mere chili, hvis du ønsker den mere spicy.
Mængden af de enkelte ingredienser kan også varieres efter smag og behag.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på asiatisk kyllingesalat
Ingredienser
Kylling og marinade
- 4 kyllingebryst filet
- 4 spiseskefulde honning
- 4 spiseskefulde olivenolie
- 2 spiseskefulde soja
- 1 teskefuld chiliflager - eller 1 finthakket rød chili
- 1 spiseskefuld ingefær - frisk og revet
- 1 spiseskefuld hvidløg - frisk og revet
- salt og friskkværnet peber
Dressing
- 100 gram tomater - små
- 2 lime - saften fra limefrugterne
- 1 stor skalotteløg - finthakket
- 2 fed hvidløg - finthakket
- 1 teske chiliflager
- 3 teskefulde rørsukker
Salat
- 150 gram bønnespirer
- 0,5 lille spidskål - finthakket
- 100 gram gulerødder - groftrevet
- 1 crisp salat - snittes groft, eller anden salat
Desuden
- 75 gram peanuts
- 1 potte mynte
Sådan gør du
- Start med at røre alle ingredienser til marinaden sammen. Vend kyllingebryst fileterne i marinaden og læg dem i et ildfast fad. Fordel resten af marinaden over kødet og krydr med salt og peber.
- Læg et stykke sølvpapir over over så det lukker tæt. Steges ved 200 grader varmluft i først 15 minutter, hvorefter sølvpapiret fjernes og kødet steges færdigt i yderligere fem minutter.
- Dressing til asiatisk kyllingesalat laver du ved, at mase de små tomater i en skål, så saften klemmes ud, hvorefter ren maste tomat kommes ved. Du kan også mose de små tomater med en morter.
- Kom derefter de øvrige ingredienser ved, og smag dressingen til med salt og friskkværnet peber. Evt. også med nogle af de øvrige ingredienser.
- Ingredienserne til salaten klargøres som beskrevet og kommes i en stor skål. Crisp salat kan erstattes af iceberg eller andre salater.
- Vend dressingen i salaten.
- Skær kyllingebryst ud i tynde skiver og vend det i salaten.
- Anret den asiatiske kyllingesalat på flotte tallerkner, drys med peanuts og pynt gerne med lidt friske mynteblade.
Næringsindhold
Noter
Asiatisk kyllingesalat serveres straks, og det er ikke nødvendigt med yderligere tilbehør.
Se lignende opskrifter:
Asiatisk mørbrad - med lynstegt blomkål og spinat
Asiatisk gryde med kalkun og grøntsager
Thaisuppe - nem opskrift med kylling og nudler

Comments
No Comments