Lækker og velkrydret asiatisk gryde med kalkun, ingefær, karry og friske grøntsager. Her er opskriften på en duftende vinterret.
Asiatisk gryde med kalkun og en række grøntsager er en sund og god ret, som hele familien vil kunne lide.
Jeg bruger både karry og karrypasta, men du kan jo selv justere, hvor stærk retten skal være.
Nogen elsker, at det brænder i munden, andre vil kun lige have antydningen af krydderier, så det er en smagssag.
Husk, at grøntsagerne og kødet trækker noget af smagen ud af karryen, så du skal ikke være bange for brændende mund, hvis du følger opskriften her.
Det er en sund og nærende ret, som du kan servere med ris, for eksempel vilde ris eller fuldkornsris.
Hvis du har en rest tilbage, så går den fremragende til din frokost dagen efter, hvor smagen har samlet sig yderligere.
Opskrift på asiatisk gryde med kalkun
Ingredienser
- 500 gram kalkunkød i tern
- 1 bundt forårsløg
- 1 peberfrugt x i tern
- 1 teskefuld ingefær fintskåret
- 2-3 fed hvidløg finthakkede
- 5 deciliter hønsebouillon
- 1 dåse kokosmælk
- 2 teskefulde karry
- ½ teskefuld rød karrypasta
- 1 dåse minimajs
- 5 deciliter ærter
- maizena til jævning
Sådan gør du
- Kom lidt olie i en stor gryde, og brun kalkun kødet godt ved god varme.
- Tilsæt så forårsløg, peberfrugt, ingefær og hvidløg, og lad det brune et par minutter.
- Kom karry og rød karrypasta ved og rør lidt rundt.
- Hæld hønsebouillon og kokosmælk i gryden - husk at at ryste dåsen med kokosmælk grundigt inden du åbner den.
- Jævn så kalkun gryden med maizena, og når saucen har den rette konsistens skruer du lidt ned for varmen.
- Lad retten småsimre uden låg i 30 minutter.
- Kom minimajs og ærter ved, og lad den asiatiske gryde småsimre yderligere 5 minutter.
- Smag retten til med salt og peber.
Se også andre asiatiske opskrifter, du kan lave til aftensmad:
Comments
No Comments