Chips af kartoffelskræller er perfekt til at mindske madspild, og så smager de helt vildt godt. Samtidig er de utroligt nemme at lave.
Chips af kartoffelskræller laves kun med tre ingredienser: kartoffelskræller, olie og salt. Så bliver det simpelthen ikke nemmere. Og så mindsker du både madspild, og får en lækker snack ud af det.
Du kan selvfølgelig tilføje lige de krydderier, som du bedst kan lide, når chipsene er stegt. Jeg foretrækker faktisk bare de helt klassiske med salt.
Den bedste måde at få tynde chips, er ved at bruge en skræller, men du kan også bruge en skarp kniv og forsigtigt skære de tynde skræller af.
Du kan enten bage kartoffelskrællerne i ovnen - eller koge dem i lidt olie. Begge opskrifter får du her.
Opskrift på chips af kartoffelskræller
Chips af kartoffelskræller
Ingredienser
- 500 gram kartofler
- 5 dl olie
- salt
Sådan gør du
- Start med at vaske kartoflerne rigtig grundigt, skrub dem gerne en smule, indtil du er helt sikker på, at de er rene.
- Brug nu en skræller og skræl skrællen af dem, prøve at sørge for, at de er cirka lige store.
- Tag nu en skål og fyld med vand, tilføj kartoffelskrællerne og lad ligge i blød i ti minutter.
- I mens varmer du olien op i en lille gryde. Fjern skrællerne fra vandet og tør dem fuldstændigt med køkkenrulle, så de ikke er våde længere.
- Tilføj nu en portion skræller til olien ad gangen og lad dem friturestege, indtil de er sprøde og gyldne. Put dem på en tallerken med køkkenrulle og drys generøst med salt.
- Forsæt, indtil de alle er færdige. Server straks chips af kartoffelskræller eventuelt med en god dip.
Få tilsendt opskriften på mail
Noter
Du kan også bruge denne opskrift til rodfrugter i stedet for at lave chips af kartoffelskræller.
Her er blandt andet skræller af persillerod og jordskokker fine at lave til sprøde chips.
Chips af kartoffelskræller i ovn
Du kan også bage kartoffelskræller som chips i ovnen.
Her vendes kartoffelskrællerne i lidt olie, hvorefter de fordeles på en bageplade.
Bag dem ved 200 grader varmluft, hvor de ca. skal have 15 minutter.
Krydres med flagesalt og se er de klar til servering.
Se også vores andre opskrifter på lækre snacks:
Del dine ideer og tanker med os andre her: