Havregrynsmuffins med mandler, kokos og mørk chokolade er den lækreste og sunde snack uden fedtstof. Og så kan de laves i en fart.
Havregrynsmuffins er den syndige snack, som kan spises når som helst på dagen. De er både gode som en hurtig morgenmad eller til at tage med i madpakken som en sund dessert.
De er virkelige nemme at lave og man kan næsten putte lige det i, man har lyst til. I disse har jeg kommet puttede rosiner, kokosmel, mandler og mørk chokolade i, men du kan selv vælge for eksempel hvilke nødder, der skal i.
En af hovedingredienserne er banan, da de er med til at give sødme og en god tekstur. Brug gerne overmodne bananer, da de er endnu sødere og nemme at mase.
Opskrift på havregrynsmuffins
Få tilsendt opskriften på mail
Ingredienser
- 3 stk bananer - cirka 180 gram
- 3 stk æg
- 120 gram havregryn
- 20 gram kokosmel - groft
- 20 gram rosiner
- 0,5 tsk stødt kanel
- 1 tsk bagepulver
- 1 knivspids salt
- 20 gram mørk chokolade
- 20 gram mandler
Sådan gør du
- Start med at forvarme ovnen til 180 grader og gør muffinsformene klar.
- Tag nu en skål og tilføj bananer, mos dem fint med en gaffel. Tilføj æg, og pisk det let sammen.
- Tilføj nu havregryn, kokosmel, rosiner, kanel, bagepulver og salt. Rør det godt sammen.
- Hak mandler og chokolade og tilføj det til dejen. Gem en smule mandler til at pynte med på toppen.
- Rør det hele godt sammen og fordel det ud i seks muffinsforme. Pynt med lidt mandler.
- Bag havregrynsmuffins i 25 minutter, eller indtil de er faste og gyldne. Lad dem køle lidt ned og server.
Noter
Jeg vil klart anbefale, at du laver havregrynsmuffins i en silikoneform eller bruger engangsmuffinsform.
Hvis du laver dem direkte i en metalform, er det en smule svært at få dem ud, da de ikke indeholder fedtstoffer.
Se også vores andre sunde snacks her:
Frozen yoghurt med kun fire ingredienser
Del dine ideer og tanker med os andre her: